SiolNET. Novice Slovenija
8,17

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ljubljanski župan v karanteni

8,17

termometer

Zoran Janković
Foto: Ana Kovač

Zaradi pozitivnega testa družinskega člana, ki je bil za novi koronavirus testiran včeraj dopoldne in popoldne seznanjen z rezultatom, je župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković danes opravil testiranje na novi koronavirus. Izid je negativen, župan pa bo preventivno ostal v karanteni, so danes sporočili z Mestne občine Ljubljana.

Zoran Janković Novice Janković kritičen do varnostnih ukrepov, napovedal je novo proslavo #foto #video

Da je župan morda okužen, smo neuradno izvedeli opoldne, a je bilo v prestolnici govorice težko preveriti. Je pa podžupan Dejan Crnek, ki je tudi državni svetnik, dejal, da gre morda za dezinformacije, ker župan zadnje dni delo opravlja normalno, pred časom pa so se že razširile informacije, da je hudo bolan, pa je potem to na tiskovni konferenci Janković precej odločno zanikal.

Uradnih informacij, kdo iz družinskega kroga je okužen, ni

A popoldne se je pokazalo, da informacije o nevarnosti, da bi se Janković lahko okužil, niso bile iz trte zvite. Neuradno je slišati, da bi lahko bil okužen njegov sin. A uradnih informacij o tem, kdo je okužen, ni.

Zoran Janković Foto: Ana Kovač

Iz ljubljanske občine so nato sporočili, da se je župan testiral, izvid je bil negativen. A prvi test še ne pomeni nujno, da župan tudi ni okužen. To bodo pokazali šele čas in dodatna testiranja. Ker ni gotovo, ali se je okužil, je tudi v karanteni, da ne bi okužil še koga, če se razplete drugače, kot kaže prvi test.

Na zadnji tiskovni konferenci je župan Janković zelo kritično ocenjeval ostre vladne ukrepe, ki so bili namenjeni tudi preprečevanju širjenja virusa ob državni proslavi in na spremljajočih protestih. Spodbujal je več svobode, a hkrati  s tem neodgovorno ravnanje. Posledice se, ko gre za širjenje okužb, pokažejo v nekaj tednih.  

Več o tem:

Peter Jančič Siol Plus Kučan na napačni proslavi

Služba za stike z javnostmi Zorana Jankovića razen najbolj skopih informacij, ki jih je poslala slovenski tiskovni agenciji, javnosti dodatnih pojasnil ni pripravljena predstaviti. Denimo, kako bo potekalo vodenje mestne občine, ki je mogoče tudi iz karantene.

Na tak način je, denimo, vodil britansko vlado  Boris Johnson, ki je pozneje pristal celo na intenzivnem oddelku bolnišnice, a je bolezen prestal le z dodatnim kisikom in brez pomoči respiratorja.

Sojenje Jankoviću Novice Janković ne priznava krivde v zadevi Stožice

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 30
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin