Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 1. 2023,
11.05

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

2

Natisni članek

Andreja Erjavec Upravna enota Ljubljana upravna enota

Četrtek, 19. 1. 2023, 11.05

1 leto, 3 mesece

Upravno enoto Ljubljana bo vodila Andreja Erjavec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

2

Upravna enota Ljubljana | Na upravni enoti je sicer zaposlenih okoli 300 uradnic in uradnikov. Poleg upravne enote na območju Ljubljane deluje še sedem krajevnih uradov − Dobrova, Ig, Medvode, Notranje Gorice, Škofljica, Velike Lašče in Dol pri Ljubljani. | Foto Planet TV

Na upravni enoti je sicer zaposlenih okoli 300 uradnic in uradnikov. Poleg upravne enote na območju Ljubljane deluje še sedem krajevnih uradov − Dobrova, Ig, Medvode, Notranje Gorice, Škofljica, Velike Lašče in Dol pri Ljubljani.

Foto: Planet TV

Upravno enoto (UE) Ljubljana bo od 23. januarja vodila trenutna vodja sektorja za okolje in prostor Andreja Erjavec. Ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik je izpostavila, da novo vodstvo čaka vrsta izzivov, z imenovanjem novega vodstva pa bodo poskušali pospešiti postopke na UE Ljubljana ter poenotiti nekatere dobre prakse.

Andreja Erjavec bo na čelu UE Ljubljana nasledila Natašo Trček, ki je UE kot vršilka dolžnosti začasno vodila od septembrske razrešitve bivšega načelnika Bojana Babiča. Ministrica za javno upravo je takrat poudarila, da razrešitev ni bila politično motivirana, v sredinem sporočilu z ministrstva pa so navedli, da so se za razrešitev odločili zaradi "normalizacije upravnega poslovanja" največje upravne enote v državi.

Prednostna naloga Trčkove je bila zagotovitev storitev za uporabnike v luči izvedbe referendumov in volitev v drugi polovici lanskega leta. Po oceni ministrice za javno upravo je vse omenjeno v. d. načelnica skupaj z ekipo zaposlenih tudi uspešno izpeljala, so še sporočili z ministrstva.

Na ministrstvu so poudarili, da bodoča načelnica "dobro pozna operativno delo, kar je ključno za zaposlene, hkrati pa poseduje strokovno znanje", s katerim bo po njihovih ocenah zagotovila bolj uspešno poslovanje ter uporabniku bolj prijazno izkušnjo.

Na upravni enoti je sicer zaposlenih okoli 300 uradnic in uradnikov. Poleg upravne enote na območju Ljubljane deluje še sedem krajevnih uradov − Dobrova, Ig, Medvode, Notranje Gorice, Škofljica, Velike Lašče in Dol pri Ljubljani.

Upravna enota Ljubljana
Novice V UE Ljubljana za dva tedna zapirajo več krajevnih uradov. Kje lahko uredite nujne zadeve?

 

Ne spreglejte