SiolNET. Novice Slovenija
9,78

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Umrl je nekdanji šef NKBM in Pošte Slovenije Aleš Hauc

9,78

termometer

Aleš Hauc umrl 13012022
Hauc je imel po navedbah v medijih že dalj časa zdravstvene težave. Foto: Bor Slana

V 58. letu starosti je umrl nekdanji direktor Nove kreditne banke Maribor (NKBM) in Pošte Slovenije Aleš Hauc. V zadnjem obdobju je bil samostojni podjetnik.  

Novico o Haučevi smrti je na Twitterju objavil Bojan Požar

Hauc je več let vodil Novo kreditno banko Maribor (NKBM) in Pošto Slovenije, že dalj časa pa naj bi imel zdravstvene težave. 

Svetoval podjetjem, v vlogi direktorja več let 

Rodil se je leta 1964 in diplomiral na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru. Poklicno kariero je začel leta 1991 kot svetovalec za financiranje podjetij pri Ekonomskem inštitutu v Mariboru.

Tri leta kasneje se je kot revizor zaposlil v takratni Krekovi banki, kjer je bil vodja notranje revizije in kasneje svetovalec vodstva banke. Leta 2002 je postal direktor poslovne enote Banke Koper v Mariboru, kjer je bil odgovoren predvsem za širitev tržnega deleža, ključne komitente in izvajanje strategije banke. Generalni direktor Pošte Slovenije je postal leta 2005.

Predavatelj za finance in bančništvo 

Hauc je bil po navedbah tudi predavatelj na Gea Collegeu v Ljubljani in v izobraževalnem centru Združenja bank Slovenije, od leta 2008 pa je na mariborski Ekonomsko-poslovni fakulteti kot zunanji sodelavec na katedri za finance predaval predmete s področja financ in bančništva.

Bil je član nadzornih svetov PBS in Športne loterije ter član strateškega sveta Ekonomsko-poslovne fakultete v Mariboru.

David Sassoli Novice Umrl predsednik Evropskega parlamenta David Sassoli Bob Saget Trendi Umrl je komik in igralec Bob Saget Anton Gašper Frantar smrt Novice Umrl je Anton Gašper Frantar Peter Bogdanovich Trendi Umrl sloviti hollywoodski režiser in igralec Peter Bogdanovich Igralec Trendi V 95. letu starosti je umrl ameriški igralec Sidney Poitier
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin