Udeleženci balonarske nesreče se dodatnih podrobnosti ne spomnijo

V nadaljevanju sojenja balonarju Miru Kolencu so danes zaslišali udeležence poleta, ki pa se dodatnih podrobnosti glede vremena in pristanka kot v času preiskave niso spomnili.

Foto: STA

Zaslišane priče so že med preiskavo povedale, da so na poti proti kraju vzleta s helijevimi baloni večkrat preverjali stanje vetra. Polet je bil sprva miren, nekateri so že opazili temne oblake.

Kmalu za tem so ob hitrem spuščanju treščili ob tla, se dvignili in nato ponovno pristali na tleh. Kolenc jih je, kot pripovedujejo, pred tem opozoril, naj počepnejo in se držijo ročajev na košari.

Kolenc ravnal v skladu s pravili, po nesreči mu je bilo hudo

Predstavnica zemeljske posadke Barbara Bedenčič je povedala, da so pred poletom že v zgodnjih urah preverjali vreme. To je bilo idealno za polet, vendar so se po njenih besedah ta dan odločili leteti z Brda zaradi vetra. Med poletom naj bi Bedenčičeva večkrat govorila s Kolencem. Ko se je po vzletu peljala proti Ižanski cesti, je tudi zaznala piš vetra.

Poudarila je, da je Kolenc ravnal v skladu s pravili. Ko ga je na kraju nesreče videla ležati, ga je zaradi opeklin začela polivati z ledom. Ko se je zbudil, mu je bilo po njenem pričanju zelo hudo.

Glavna obravnava se bo nadaljevala 18. januarja.

Najhujša balonarska nesreča v Sloveniji se je sicer zgodila 23. avgusta 2012 nekaj pred 8. uro zjutraj v bližini Iga. Balon je ob pristajanju večkrat udaril ob tla, vmes pa trčil še v drevo. Več ponesrečencev je popadalo iz košare, druge je zajel ogenj. V košari balona je bilo 31 ljudi, od katerih so na kraju nesreče umrli štirje, dva sta umrla pozneje v bolnišnici.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano