SiolNET. Novice Slovenija
0,60

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tudi na Severnem Primorskem cepljenje brez naročanja

0,60

termometer

cepivo, cepljenje
Za nenaročene bo na voljo cepivo AstraZenece. Foto: Getty Images

Vsi štirje zdravstveni domovi na Severnem Primorskem bodo v prihodnjih dneh organizirali cepljenje proti covid-19 z AstraZeneco za vse do zdaj neprijavljene oziroma nenaročene. Že danes popoldne se bo mogoče cepiti v Zdravstvenem domu Ajdovščina, v četrtek v zdravstvenih domovih Tolmin in Nova Gorica, v soboto pa še v Idriji.

V Ajdovščini bodo nenaročene cepili med 17. in 19. uro v prostorih Zdravstvenega doma Ajdovščina. Na cepljenje lahko pridejo vsi, ki imajo osebnega zdravnika v njihovem zdravstvenem domu, ter vsi prebivalci občin Ajdovščina in Vipava. Na voljo bo 200 odmerkov cepiva AstraZenece, vsi zainteresirani pa morajo s seboj imeti kartico zdravstvenega zavarovanja, je povedal direktor ajdovskega zdravstvenega doma Egon Stopar.

Povedal je še, da bodo cepljenje z drugim odmerkom predvidoma izvajali že po štirih tednih oziroma najkasneje po 12 tednih od prejema prvega odmerka cepiva.

Gospodarsko razstavišče, cepljenje Novice Cepljenje brez naročanja od četrtka tudi v Ljubljani Cepljenje proti covid-19 v Srbiji Novice Cepljenje brez naročanja tudi v Kopru

Za nenaročene je na voljo cepivo AstraZenece

Cepilni center Tolmin bo cepljenje nenaročenih oseb proti covid-19 organiziral v četrtek med 12.45 in 14.30 v prostorih Kinogledališča Tolmin. Prav tako kot v Ajdovščini bodo zainteresiranim ponudil cepivo AstraZenece, so sporočili iz regijskega štaba Civilne zaščite  za Severno Primorsko. V četrtek bodo nenaročene cepili tudi v Novi Gorici, in sicer med 9. in 17. uro v prostorih materinske šole.

Cepljenje s cepivom AstraZenece je namenjeno vsem slovenskim državljanom, osebam s stalnim ali začasnim prebivališčem v Sloveniji in zaposlenim na Goriškem. Vsi morajo zato imeti s seboj kartico zdravstvenega zavarovanja ali potrdilo o bivališču oziroma zaposlitvi.

Cepljenje s prvimi odmerki za neprijavljene bo potekalo v soboto med 9.30 in 11.00 tudi v Cerknem. Organizirano bo v prostorih Prostovoljnega gasilskega društva Cerkno. Še pred tem pripravljajo cepljenje za zaposlene iz podjetja Eta Cerkno. Zdravstveni dom Idrija sicer uspešno tedensko cepi tudi po več kot tisoč ljudi, to so naročeni prebivalci občin Idrija in Cerkno.

Cepljenje nosečnica Novice To svetujejo nosečnicam glede cepljenja Testiranje zaposlenih v osnovnih šolah Novice Najnovejši podatki: toliko okužb smo potrdili v torek

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin