Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
2. 11. 2015,
13.57

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

sojenje Marko Jaklič

Ponedeljek, 2. 11. 2015, 13.57

7 let, 12 mesecev

Tožilstvo za Jakliča zahteva slabih pet let zapora

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Tožilec Jože Levašič je v sklepni besedi na sojenju v zadevi Vzajemna za nekdanjega prvega moža te zavarovalnice Marka Jakliča predlagal štiri leta in enajst mesecev zapora ter 20 tisoč evrov kazni.

Obtožnica Jakliča bremeni, da je kot prvi mož Vzajemne zavestno preplačal naročene storitve pri podjetju S&T Slovenija za nakup informacijske opreme in spremljajoče storitve v višini 551.213 evrov ter pri tem zlorabil položaj. Denar naj bi potoval prek družbe S&T Slovenija in z njo povezanih podjetij v tujini, na koncu pa prek fiktivnih poslov končal na računu podjetja M-Kontakt, katerega lastnik je bil Boštjan Jaklič, brat Marka Jakliča. Podjetje naj bi bilo ustanovljeno z izključnim namenom pranja denarja iz omenjenega domnevno spornega posla. Denar se je pozneje prelil v nepremičnine na Korčuli.

Tožilec zahteva visoke kazni za soobtožene

Tožilec Levašič je med današnjo sklepno besedo za nekdanjega člana uprave Vzajemne Franca Henigmana predlagal tri leta zapora in 10.200 evrov kazni, za nekdanjega vodilnega v podjetju S&T Klavdija Godniča pa tri leta in osem mesecev zapora ter 14 tisoč evrov denarne kazni. Za drugega nekdanjega vodilnega v S&T je tožilstvo predlagalo tri leta zapora in prav tako 14 tisoč evrov kazni.

Za podjetje S&T je tožilec Levašič predlagal plačilo trikratnika povzročene škode v tej korupcijski aferi, in sicer 1,65 milijona evrov, kazen v višini trikratnika pridobljene koristi oziroma 1,49 milijona evrov pa za podjetje M-Kontakt.

Jaklič vse obtožbe zanika

Jaklič je pred slabim mesecem dni na obravnavi zanikal očitke iz obtožnice, ki ga bremeni zlorabe položaja in pranja denarja. Trdi, da ni sodeloval pri poslih ali pripravi oz. sklepanju pogodbe med Vzajemno in podjetjem S&T. Na vprašanja tožilstva Jaklič ni bil pripravljen odgovarjati.

Ne spreglejte