SiolNET. Novice Slovenija
0,95

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tovornjak po slovenskih cestah vozil 21 ton brez kolesa

0,95

termometer

Tovornjak brez kolesa
Foto: Policija

Novomeški prometni policisti so v ponedeljek v Trebnjem ustavili voznika tovornega vozila s priklopnikom, ki je prevažal 21 ton tovora brez sredinskega kolesa. Med preverjanjem so ugotovili številne kršitve cestno prometnih predpisov. Vozilo so izločili iz prometa, vozniku pa izdali globo v višini 4.000 evrov.

Policisti so med preverjanjem v evidencah ugotovili, da 43-letni voznik za vlečno vozilo nima veljavnega prometnega dovoljenja, niti nima opravljenega tehničnega pregleda, vozilo tudi ni bilo zavarovano, na njem pa je bila nameščena registrska tablica drugega vozila, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Kršitelj v tahografu ni imel ustrezne kartice in v vozniškem dovoljenju ni imel vpisane veljavne poklicne kvalifikacije.

Nepravilnosti so ugotovili tudi na priklopnem vozilu, na katerem zaradi poškodovanega zavornega diska ni bilo sredinskega kolesa.

Tovorno vozilo so izločili iz prometa, vozniku zaradi kršitev cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog v višini 4.000 evrov in uvedli prekrškovni postopek tudi zoper pravno osebo.

Tovornjak brez kolesa Foto: Policija

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin