Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
13. 3. 2020,
20.11

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,81

25

Natisni članek

Koronavirus karantena Matej Tonin

Petek, 13. 3. 2020, 20.11

4 leta, 1 mesec

Tonin zatrjuje, da za Ljubljano ni predvidena karantena

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,81

25

Karantena. Ljubljana. | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Skorajšnji obrambni minister Matej Tonin je zanikal neuradne informacije, da naj bi Ljubljano po nocojšnjem imenovanju nove vlade zaprli in razglasili strogo karanteno. "Gre za lažno novico in nepotrebno širjenje strahu. Krizni štab in Civilna zaščita ne predvidevata tovrstnega ukrepa," je zatrdil v državnem zboru.

Bodoči obrambni minister Matej Tonin je ob robu seje DZ, na kateri v senci spopadanja s koronavirusom potrjujejo ministrsko ekipo vlade Janeza Janše, zatrdil, da med ukrepi ni predvidena karantena za Ljubljano. Širjenje te informacije je Tonin označil za neodgovorno. "Brez panike, nikomur ni treba hiteti v Ljubljano ali iz nje," je miril javnost. Razglasitev karantene je zanikal tudi na družbenem omrežju Twitter.

Kot je pojasnil Tonin, je govoril z Janšo in s poveljnikom Civilne zaščite ter lahko pomiri slovensko javnost, da tovrstni ukrep ni predviden. "Tisti, ki tovrstne lažne novice širijo, pa ravnajo zelo neodgovorno, ker po nepotrebnem povečujejo paniko," je menil.

Kateri ukrepi so predvideni, bo po njegovih napovedih znano takoj po prvi seji vlade, na kateri se bo ministrska ekipa sestala že nocoj, po predvideni potrditvi v DZ. Janša je že napovedal, da bodo ustanovili krizni štab.

Janša: Kdo širi to informacijo?

Sicer pa je Janša ob tvitu tednika Demokracija, da bo po neuradnih informacijah Ljubljana od nedelje dalje v karanteni, na svojem profilu na Twitterju vprašal, kdo širi to informacijo.

"Ne vem, kdo širi to vest, jaz sem jo demantiral že popoldne," je dejal in dodal, da "nobena karantena ni smiselna, ker smo vsi v karanteni. Ukrepi, ki so potrebni, so ukrepi samokarantene".

V Sloveniji so do 14. ure potrdili 141 okužb z novim koronavirusom, kar je 45 primerov več kot v četrtek zvečer. Največ okužb je po besedah direktorica Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Nine Pirnat še vedno povezanih s prvima primeroma iz Ljubljane in Metlike, skoraj polovica vseh, še piše STA.

Koronavirus
Novice Potrjenih je 141 okužb: "Za dva tedna ustavljamo državo" #video
Ne spreglejte