Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 3. 2019,
15.13

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 3,00

13

Natisni članek

Violeta Tomić evropske volitve Levica Luka Mesec

Ponedeljek, 4. 3. 2019, 15.13

5 let, 1 mesec

Tomićeva nosilka liste Levice, Mesec na evropske volitve z osmega mesta #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 3,00

13

Luka Mesec | Luka Mesec se na evropske volitve podaja z osmega mesta na listi stranke Levica. | Foto STA

Luka Mesec se na evropske volitve podaja z osmega mesta na listi stranke Levica.

Foto: STA

Svet stranke Levica je pripravil listo za evropske volitve, ki jo bodo javnosti predstavili na sobotnem kongresu, je povedal koordinator in poslanec stranke Luka Mesec. Nosilka liste bo poslanka Violeta Tomić, na volitve pa se podaja tudi Mesec, in sicer z osmega mesta na listi. Kot je povedal, gre na volitve kot podporni kandidat.

Kot je poudaril Luka Mesec, želi s svojo kandidaturo stranki pomagati, da ta doseže čim boljši rezultat. Na listi je sicer osem kandidatov, odločitev, kdo od njih bo izvoljen, pa v Levici prepuščajo volivcem, je povedal koordinator stranke.

Levica, Maribor, granitna kocka
Novice Levica: S takimi dejanji nas ni mogoče ustrahovati

Mesec poudarja, da bi sicer raje ostal v Sloveniji

Kandidatura odpira možnost, da bi bil s preferenčnimi glasovi za evropskega poslanca izvoljen Mesec, vendar pa bi sam, kot je dejal, raje ostal v Sloveniji, saj je tu za opraviti veliko dela. Kljub temu Mesec sprejema tveganje.

Ob tem je Mesec zavrnil namige, da bi šlo za notranje boje v stranki za uvrstitev na listo. Kot je zatrdil, je bila odločitev o kandidatih "praktično konsenzualna". Njihov cilj na evropskih volitvah je dobiti enega poslanca.

Mesec je danes komentiral tudi sporazum s koalicijskimi strankami, ki ga nameravajo podpisati pred glasovanjem o rebalansu proračuna. Kot je pojasnil, prvi del sporazuma obsega protokol o sodelovanju, drugi del pa je vsebinski in določa, katere projekte bi prevzela Levica ter katere bi vodili skupaj in bi zanje ustanovili delovne skupine.

Nosilka liste Levice za evropske volitve bo poslanka stranke Violeta Tomić. | Foto: STA , Nosilka liste Levice za evropske volitve bo poslanka stranke Violeta Tomić. Foto: STA ,

Violeta Tomić
Novice Violeta Tomić ena od dveh vodilnih kandidatov Evropske levice

Levica kljub podpisanemu sporazumu ne bo del vlade

Levica po njegovih besedah prevzema pobudo na področjih boja proti prekarnosti, stanovanjske politike in delu obdavčitev. Na področju zdravstva, pokojnin, davčne politike in naslednjega proračuna bodo z vladnimi strankami medtem poskušali oblikovati konsenz o ključnih usmeritvah.

Sporazum naj bi po potrditvah na organih koalicijskih strank predvidoma podpisali v torek ali sredo, veljal pa bo eno leto. O nadaljnjem sodelovanju naj bi se dogovarjali pred sprejemanjem proračunov za leti 2020 in 2021. Levica kljub podpisanemu sporazumu ne bo del vlade, njihovi člani pa ne bodo zasedali funkcionarskih položajev, je še zatrdil Mesec.

Ne spreglejte