SiolNET. Novice Slovenija
6,42

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Toliko novih okužb smo potrdili v ponedeljek #video

6,42

termometer

V torek smo v Sloveniji ob 4.698 PCR-testih potrdili 726 primerov okužbe z novim koronavirusom. Delež pozitivnih testov tako znaša 15,5 odstotka in je višji kot dan pred tem, ko je znašal 13,5 odstotka. Včeraj sta zaradi koronavirusne bolezni umrli dve osebi. 

Po podatkih vlade, ki jih je ta objavila na Twitterju, se je sedemdnevno povprečje znižalo s 549 na 520. V bolnišnicah se zdravi 463 covidnih bolnikov, kar je manj kot dan pred tem, ko je bilo zasedenih 477 covidnih postelj. 127 bolnikov potrebuje intenzivno nego. Včeraj sta zaradi koronavirusne bolezni umrli dve osebi.  

Po podatkih sledilnika za covid-19, ki jih ta pridobiva od NIJZ, so včeraj opravili še 27.065 hitrih antigenskih testov. V državi je trenutno aktivnih 8.635 primerov okužbe. 

Do precepljenosti v dveh mesecih

Cilj je, da do poletja dosežemo 60-odstotno precepljenost prebivalstva. Delež precepljenih po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ)  trenutno znaša 12,2 odstotka. "Nekateri še kar naprej ponavljajo, da potrebne precepljenosti ne moremo doseči pravočasno, a k sreči nimajo prav. Cilj, ki smo si ga zadali, bomo tudi dosegli," je prepričan državni sekretar Jelko Kacin

Jelko Kacin Novice Kacin: Cilj, ki smo si ga zadali, bomo tudi dosegli #video

Pogoji za rumeno fazo so izpolnjeni

Na vladi bodo danes, kot je običajno ob sredah, spet obravnavali aktualne epidemiološke razmere. Predvidoma bo padla odločitev o podaljšanju epidemije covid-19, pa tudi o sproščanju ukrepov za zajezitev širjenja okužb skladno z rumeno fazo načrta. Med drugim je strokovna svetovalna skupina za covid-19 že predlagala postopno odpiranje kulturnih ustanov.

Testiranje zaposlenih v osnovnih šolah Novice Konec epidemije v nedeljo? Pogoji za rumeno fazo izpolnjeni. plaža, turisti Novice Novi podatki: toliko se je zvišalo število okužb #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin