Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 5. 2021,
9.46

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,10

60

Natisni članek

Slovenija test okužba COVID-19 Koronavirus

Četrtek, 20. 5. 2021, 9.46

2 leti, 11 mesecev

Epidemija v Sloveniji: razkrite najnovejše številke #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,10

60

V sredo smo v Sloveniji ob 3.852 PCR-testih potrdili 358 primerov okužbe z novim koronavirusom. Delež pozitivnih testov znaša 9,3 odstotka in je nižji kot dan pred tem, ko je znašal 11,9 odstotka. Včeraj je zaradi koronavirusne bolezni umrlo sedem ljudi. 

Po podatkih vlade, ki jih je ta objavila na Twitterju, se v bolnišnicah zdravi 368 bolnikov, kar je pet manj kot dan pred tem. Intenzivno oskrbo potrebuje 110 ljudi. Zaradi koronavirusne bolezni je včeraj umrlo sedem ljudi. 

Sedemdnevno povprečje se je še nekoliko znižalo, z včerajšnjih 417 na 384. 

Po podatkih Covid-19 Sledilnika, ki jih ta pridobi od NIJZ, so včeraj so ob 3.852 PCR-testih opravili še 28.868 hitrih antigenskih testov. V državi je trenutno aktivnih 6.255 primerov okužbe z novim koronavirusom. 

Po podatkih NIJZ, ki se nekoliko razlikujejo od podatkov vlade, je v Sloveniji s prvim odmerkom cepiva cepljenih 586.942 ljudi, vse odmerke pa je dobilo 306.256 ljudi. Delež cepljenih z vsemi odmerki v populaciji se je povzpel na 14,6 odstotka prebivalcev. 

Potrjena nova primera brazilske in indijske različice novega koronavirusa

V Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano (NLZOH) so v zadnjem obdobju sekvenciranja genoma vzorcev novega koronavirusa med 2. in 8. majem potrdili po en primer brazilske in en primer indijske različice novega koronavirusa. Oba primera sta povezana z bivanjem v tujini.

Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano je v sodelovanju s kliničnim inštitutom za specialno laboratorijsko diagnostiko na pediatrični kliniki Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana do 17. maja sekvenciral 8145 vzorcev, pri katerih je bila potrjena okužba z novim koronavirusom, pri čemer so zaznali 55 različic virusa, je danes povedala Maja Bratuša, ki je vodila novinarsko konferenco o covidu-19.

Na Ptuju in Jesenicah ukinjajo covid-19 oddelke

Splošne bolnišnice Trbovlje, Izola in Brežice zaradi izboljšanja epidemiološkega stanja v državi niso več covidne bolnišnice, torej v njih več ne sprejemajo covidnih bolnikov, jih pa preusmerjajo v druge bolnišnice. V prihodnjem tednu pa predvidoma ne bosta več covidni bolnišnici na Ptuju in Jesenicah, so za STA pojasnili na ministrstvu za zdravje.
Testiranje covid-19
Novice Tretji odmerek cepiva še pred zimo? V Izoli medtem že brez covidnih bolnikov.#video
Hitri test
Novice Hitri test za koronavirus tudi v lekarnah
Ne spreglejte