Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 6. 2017,
14.18

Osveženo pred

6 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55

1

Natisni članek

občani nagrade

Četrtek, 15. 6. 2017, 14.18

6 let, 10 mesecev

To so Slovenci, ki so si zaslužili medalje za požrtvovalnost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55

1

Policistka, policija | Foto Bor Slana

Foto: Bor Slana

Generalni direktor policije Marjan Fank in državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve Boštjan Šefic sta požrtvovalnim in pogumnim policistom ter občanom podelila policijske medalje. Medaljo za hrabrost sta med drugimi prejela občana Nika Cafuta in Jure Burja, ki sta v lokalu v Pržanu aprila onesposobila moškega, ki je ustrelil najemnico lokala.

Medalji sta prejela tudi Robertto Bevk in Miha Petek s Policijske postaje Gornja Radgona, ki sta s hitrim posredovanjem rešila življenje kolegu, ki je utrpel infarkt. Pri srčni kapi je pomagal tudi Vladimir Grmič s Policijske postaje Kočevje, ki je z oživljanjem z defibrilatorjem v podjetju v Petrini rešil življenje tamkajšnjemu delavcu.

Mariborska policistka Mateja Šušteršič in njen partner Sašo Šušteršič sta rešila življenje vozniku v avtomobilu, ki se kljub zeleni luči na semaforju ni premaknil. Občan Samir Hairlahović iz Šoštanja je medaljo prejel, ker je novembra lani iz Šoštanjskega jezera rešil 91-letnico, ki je nesrečno padla v jezero.

Preprečili samomore

Medalji sta prejela tudi Sebastian Mohorič iz Policijske postaje Medvode in vzgojitelj Vzgojno-izobraževalnega zavoda Frana Milčinskega v Smledniku Gašper Plevel, ki sta preprečila samomor dečka. Prav tako sta šli medalji v roke novogoriških policistov Gabrijela Cizere in Tomaža Levpuščeka, ki sta rešila življenje moškega, ki je želel storiti samomor.

Ljubljanski policisti Uroš Boncelj, Jure Dolžan, Domen Pavalec in Miha Vovko ter občan Goran Maslać pa so prejeli medalje, saj so sredi januarja iz ledeno mrzle Ljubljanice rešili utapljajočega se moškega. Radovljiški policist Andrej Ristič je prejel medaljo, saj je preprečil samomor moškega v kazinoju na Lescah.

Za pomoč sosedi medalja za požrtvovalnost

Policistka iz Ljubljane Mirela Čorić pa je pomagala sosedi, ki se je poškodovala v svojem stanovanju. Medaljo za požrtvovalnost je prejel Matjaž Leskovar iz Generalne policijske uprave, ki je prijel oboroženega moškega, ki je vlamljal v avtomobile. Novomeška kriminalista Tomaž Obštetar in Davorin Avguštin sta prejela medalji, ker sta posredovala pri hudi prometni nesreči v Posavju, na katero sta naletela. 

Daniel Zorko iz Brežic je prejel medaljo, saj je v požaru rešil življenje moškemu. Medalje policije so prejeli tudi člani družine Habrun, med njimi je tudi policist iz Policijske uprave Maribor. S hitro pomočjo so moškemu, ki se je na Pohorju hudo poškodoval z motorno žago, rešili življenje. Medalje so prejeli tudi Amir Ahmetović in Avgust Erjavec iz Litije ter Primož Kokovica iz Prostovoljnega gasilskega društva Litija, ki so preprečili samomor moškega.

Onesposobil oboroženega moškega

Celjski policist Janez Pikl pa je medaljo prejel zaradi posredovanja v družini, kjer je moški svoji ženi grozil s pištolo, nato pa je hotel ustreliti še sebe. Ljubljanska policista Gregor Poglajen in Dušan Mali, policistka iz Medvod Sanja Potočnjak in gasilec Mitja Jamnik so preprečili samomor deklice, zato so prejeli medalje za hrabrost.

Ne spreglejte