SiolNET. Novice Slovenija
1,65

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Razmere na slovenskih cestah

1,65

termometer

Mejni prehodi | Na večini mejnih prehodov že nastajajo daljši zastoji. | Foto: promet.si
Na večini mejnih prehodov že nastajajo daljši zastoji. Foto: promet.si

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zastoj nastal na primorski avtocesti med Logatcem in Brezovico proti Ljubljani, zamuda tam znaša deset minut.

Zastoj, dolg osem kilometrov, je nastal pred predorom Karavanke proti Avstriji. Gneča je tudi proti mejnim prehodom s Hrvaško, na relaciji Šmarje–Dragonja in od Seče proti mejnemu prehodu Sečovlje.

Na gorenjski avtocesti sta zaprta uvoz Hrušica in uvoz Lipce proti Avstriji. Izvoz Lipce proti Avstriji je odprt. Promet tam je dovoljen za pot proti Jesenicam, Kranjski Gori in Ratečam. Priporočajo izvoz Lesce.

Občasno zapirajo predor Ljubelj proti Avstriji zaradi zastojev.

Čakalna doba je na številnih mejnih prehodih po Sloveniji. Vozniki osebnih vozil morajo pri vstopu v državo do 30 minut čakati na mejnih prehodih Jelšane in Metlika, na prehodih Starod in Obrežje pa morajo čakati do ene ure. Več kot dve uri čakalne dobe je pri vstopu v državo na prehodu Gruškovje. Pri izstopu iz države je čakalna doba na mejnih prehodih Starod, Metlika, Jelšane in Gruškovje približno 30 minut. Na Dragonji in v Sečovljah se za izstop iz države čaka eno uro.

Omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone, bo v nedeljo, 14. avgusta, med 8. in 22. uro ter v ponedeljek, 15. avgusta, med 8. in 22. uro.

Cesta Most na Soči–Ušnik bo zaprta do 21. ure. Cesti Poljana–Šentvid in Koprivna–Črna na Koroškem pa do 19.15, cesti bodo ob 18. uri za 15 minut odprli za ves promet.

Cesta Domžale–Šentjakob bo zaprta v Domžalah v križišču pri policijski postaji do nedelje, 14. avgusta, predvidoma do 20. ure.

Na ljubljanski severni obvoznici se nadaljujejo dela med Zadobrovo in Tomačevim.

Podatki o trajnejših zaporah cest: www.promet.si

Čakalne dobe | Foto: promet.si Foto: promet.si

Mejni prehod Novice Na mejnih prehodih s Hrvaško dolge čakalne dobe mejni prehod Gruškovje Novice Na mejnih prehodih se čaka tudi več kot dve uri

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin