SiolNET. Novice Slovenija
0,69

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Termini salonov se hitro polnijo #video

0,69

termometer

Od ponedeljka naprej bo v Sloveniji v frizerskih in drugih salonih obvezna uporaba razkužila in obvezno dobro zdravstveno stanje. Navodila nacionalnega inštituta za javno zdravje so precej podrobna, zapletena, poskrbela so tudi za nekaj odprtih vprašanj. Termini se hitro polnijo, v salonih se odvijajo zadnje priprave in prilagoditve.

Eno od vprašanj, ki se pojavlja, je uporaba pleksi stekla pri negi obraza. Kot izpostavlja Damijan Sever, lastnik kozmetičnega salona, je uporaba takšne pregrade pri delu s stranko nemogoča.

Nevšečnosti kljub dejstvu, da se veselijo vrnitve na delo, doživljajo tudi frizerji in brivci. Tako zaradi zaščitne opreme kot zaradi predpisane varnostne razdalje, poročajo v oddaji Planet 18 na Planetu.

Frizerki Tjaša Grabolšek in Alja Sabić pojasnjujeta, da bodo frizerji ukrepe sicer upoštevali, da pa je takšno delo precej oteženo. Pri tem omenita, da je ob uporabi fena že tako vroče, maska pa bo razmere še poslabšala.

"Mi imamo tukaj tri strole. Dva stola naj bi bila vsaj dva metra narazen. Mi imamo med prvim in tretjim stolom tri metre razdalje, salon pa je velik 24 kvadratov. Ko sem poklical in pojasnil situacijo, so mi rekli, da bi zaradi razdalje med stoli šlo skozi, zaradi majhne površine salona pa ne," je povedal brivec Kemal Hadžič.

Brivci brade še ne bodo mogli urejati. | Foto: Planet TV Brivci brade še ne bodo mogli urejati. Foto: Planet TV

Delo s strankami bo potrebno prilagoditi, prav tako tudi prostor

Pred ponovnim zagonom dejavnosti v teh dneh potekajo še zadnja usklajevanja."Poskrbeli smo za to, da bo med našimi strankami vsaj štiri metre prostora, in sicer tako, da smo odstranili sredinsko delovno mesto," pojasnjuje Nives Marinko, vodja frizerskega salona.

Brivec Beno Oručevič pojasnjuje, da bodo delali tako, da bo v salonu le ena stranka in en brivec.

Brivci brade še ne bodo mogli urejati

Pri brivcih si bo mogoče zaenkrat urediti zgolj frizuro, ne pa tudi brade."Ne moremo urejati brade. Postrižeš že lahko, saj lahko eno stran maske umakneš in postrižeš okrog, pri bradi pa je problem. Kako naj urejam brado, če je ne morem," sprašuje Hadžič.

"Žal bodo morali bradači malo počakati. Mi računamo, da tam nekje 14 dni, tri tedne, mogoče tudi mesec," meni Oručevič.

Prosti termini se hitro polnijo

Nekateri saloni so zasedeni že za tedne naprej.

"Naročati bomo morali z nekim daljšim vmesnim razmikom, da se ne bodo srečevali," je pojasnil Sever.

Saloni lahko zaradi ukrepov sprejmejo manjše število strank kot običajno, pa vendar se začetka dela vsi veselijo.Obdobje, ko bodo ljudje lahko spet urejeni in postriženi, je tako že skoraj na dosegu depilatorja, škarij in fena, žal pa ne tudi brivskega strojčka.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin