Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 7. 2023,
16.00

Osveženo pred

9 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,45

Natisni članek

Terme Olimia požar

Sreda, 12. 7. 2023, 16.00

9 mesecev, 2 tedna

Tako bodo v Aqualuni nagradili gasilce, ki so pogasili požar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,45
Požar v Aqualuni |  Ob požaru je bilo na kopališču okoli 1.500 obiskovalcev ter osebje termalnega parka. | Foto Petra Pregl

Ob požaru je bilo na kopališču okoli 1.500 obiskovalcev ter osebje termalnega parka.

Foto: Petra Pregl

Po požaru v Termalnem parku Aqualuna se življenje tam vrača v stare tirnice. Poškodovani prostori so počiščeni in pripravljeni na obnovo, kmalu bosta začela obratovati tudi gostinska lokala. Ob požaru je nastalo za 300 tisoč evrov škode. V zahvalo gasilcem bodo Terme Olimia med gasilska društva razdelile sedem tisoč evrov in 140 vstopnic za kopanje.

Kot so sporočili iz družbe, je v sobotni intervenciji sodelovalo devet gasilskih društev, eno pa je ostalo v pripravljenosti. Prvi so na kraj dogodka prispeli že šest minut po pozivu na intervencijsko številko. Brez pomoči več kot 80 gasilcev osebju ne bi uspelo poskrbeti za varno evakuacijo zaposlenih in obiskovalcev ter preprečiti nastanek še večje škode, so sporočili iz Term Olimia.

Kot so zapisali, so gasilci v zadnjih letih že večkrat dokazali, da so izjemno pomemben in nepogrešljiv del skupnosti. V zahvalo za njihovo požrtvovalnost jim bodo zato v podjetju namenili denarna sredstva in vstopnice za kopanje.

Zagorelo je v skladišču gostinskega lokala 

V soboto nekaj čez 17. uro je v Termalnem parku Aqualuna zagorelo v skladišču enega izmed gostinskih lokalov. Uradni vzrok požara še ni potrjen, šlo pa naj bi za napako na električnem omrežju. Ob požaru je bilo na kopališču okoli 1.500 obiskovalcev ter osebje termalnega parka, v požaru pa ni bil ogrožen ali poškodovan nihče. Že naslednji dan je Aqualuna obratovala nemoteno. Škodo na objektu ocenjujejo na okoli 300 tisoč evrov, so sporočili.

Vsem obiskovalcem, ki so v soboto v Aqualuni kupili vstopnice po 13. uri, bodo na podlagi predloženega računa podarili ustrezno število brezplačnih vstopnic za ponovni obisk.

Požar v Aqualuni
Novice Park Aqualuna v Podčetrtku zajel obsežen požar #video
Ne spreglejte