SiolNET. Novice Slovenija
0,05

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Telekom Slovenije in Xiaomi donirala onkološkemu društvu za moške OnkoMan

0,05

termometer

telekom slovenije
Akcijska mobitela sta pri Telekomu Slovenije v novembru na voljo kot Modri fon meseca. Ob vezavi za 12 mesecev z obročnim plačilom kupnine v 36 zaporednih mesečnih obrokih je Xiaomi Redmi Note 10S na voljo že od 4,51 evra na mesec, Xiaomi Mi 11 Lite 5G pa že od 7,51 evra na mesec. Foto: Telekom Slovenije

Po rožnatem oktobru, ki je namenjen ozaveščanju o raku dojk, je november oziroma movember namenjen zdravju moških, predvsem ozaveščanju o raku prostate in mod. V ta namen sta Telekom Slovenije in Xiaomi pripravila posebno ponudbo dveh mobitelov, ki sta na voljo v novembru (Xiaomi Redmi Note 10S in Xiaomi Mi 11 Lite 5G), ob tem pa bosta Slovenskemu onkološkemu društvu za moške OnkoMan donirala 10 tisoč evrov. Društvo bo sredstva porabilo za nadaljnjo izvedbo projektov ozaveščanja o pomenu preventive in samopregledovanja za zgodnje odkrivanje bolezni.

Statistike kažejo, da je rak mod najpogostejši rak pri moških, starih med 18 in 35 let, obolevnost pa se je v zadnjih letih močno povečala; v Sloveniji letno za rakom mod povprečno zboli 120 moških. Najpogostejši rak pri moških nad 40. letom pa je rak prostate, za katerim letno zboli okoli 1.600 moških. Kljub naraščajoči obolevnosti moški še vedno premalo pozornosti namenjajo preventivi, samopregledovanju, predvsem pa zdravnika pogosto obiščejo šele takrat, ko bolezen že napreduje in je možnost uspešnega zdravljenja manjša. 

Prepoznava simptomov ključna

Matej Pečovnik, predsednik Slovenskega onkološkega društva za moške OnkoMan, ob tem poudarja, da je v obdobju, ko se spopadamo s pandemijo bolezni covida-19, "še toliko bolj pomembno, da prek različnih kanalov dosežemo ciljno populacijo. Zato smo se odločili za obsežno kampanjo ozaveščanju o raku na modih, saj je ključno, da prepoznamo simptome in da moški ob vsaki najmanjši spremembi obiščemo osebnega zdravnika. Za naše društvo so sredstva, ki nam jih namenjata Telekom Slovenije in Xiaomi, izjemno pomembna, saj lahko tako nadaljujemo projekte ozaveščanja ter pripravljamo različne digitalne vsebine in vsebinsko kakovostne projekte, kakršen je, na primer, Krog življenja, ki smo ga letos izpeljali drugič".

sitium Posel danes V Novem mestu je zaživel pametni sistem Sitium počitnice Posel danes Telekom Slovenije in Zavarovalnica Sava z rešitvijo "plačaj, kolikor gostuješ" Telekom Slovenije Novice Raziskava Opensignal: Telekomovo mobilno omrežje najboljše

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin