SiolNET. Novice Slovenija
0,65

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Raziskava Opensignal: Telekomovo mobilno omrežje najboljše

0,65

termometer

Telekom Slovenije
"V našem drugem poročilu o mobilni izkušnji v Sloveniji Telekom Slovenije znova dominira in je v vseh kategorijah absolutni zmagovalec ali pa si prvo mesto deli," so na svojih spletnih straneh zapisali avtorji raziskave. Foto: STA

Najboljše, najhitrejše in najzanesljivejše mobilno omrežje v Sloveniji ima Telekom Slovenije, je pokazala neodvisna raziskava družbe Opensignal. Ta je rezultate tudi za Slovenijo objavila letos drugič, v obeh primerih pa je Telekom Slovenije postavila na prvo mesto. V raziskavi je primerjala štiri operaterje na slovenskem trgu.

Družba Opensignal predstavlja neodvisen globalni standard za merjenje kakovosti mobilnih omrežij, kakovost omrežja pa meri na podlagi transparentne metodologije in dejanske uporabniške izkušnje. Merjenje je potekalo 90 dni med 1. junijem in 29. avgustom v sedmih kategorijah, so sporočili iz Telekoma Slovenije.

Telekom Slovenije Digisvet Najboljše mobilno omrežje ima Telekom Slovenije

Sedem kategorij, Telekom dominanten

V kategorijah igranje iger, hitrost od uporabnika, hitrost do uporabnika in pokritost 4G je Telekom Slovenije po teh ugotovitvah najboljši med slovenskimi mobilnimi operaterji. V kategoriji videoizkušnja si ta naziv deli z A1, v kategoriji uporaba govornih aplikacij s T-2 in A1, v kategoriji dostopnost 4G pa s Telemachom.

Več kot 50 tisoč uporabnikov 5G

"V našem drugem poročilu o mobilni izkušnji v Sloveniji Telekom Slovenije znova dominira in je v vseh kategorijah absolutni zmagovalec ali pa si prvo mesto deli," so na svojih spletnih straneh zapisali avtorji raziskave. V Telekomu Slovenije so dodali, da s svojim komercialnim omrežjem 5G, ki so ga vzpostavili oktobra lani, pokrivajo že več kot 34 odstotkov prebivalstva, uporablja pa ga več kot 50 tisoč uporabnikov.

Raziskavo Opensignal so v Sloveniji prvič opravili na prehodu v leto 2021, od 1. decembra 2020 do 28. februarja letos.

Predsednik uprave Telekom Slovenije Cvetko Sršen. Digisvet "Telekom Slovenije je trdna opora slovenski družbi in gospodarstvu" iPhone Digisvet Za vse navdušence nad iPhoni: na police prihaja nova serija mobitelov iPhone 13

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin