SiolNET. Novice Slovenija
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Takšno je v Sloveniji življenje nedotakljivih #Argument

10

termometer

Lepa dekleta, jahte, luksuzne nepremičnine in več sto tisoč evrov vredni prestižni avtomobili. Takšen življenjski slog si privošči poslovnež Rok Furlan, ki mu je sodišče odpisalo več kot milijon evrov davčnega dolga do države.

 

Luksuzni avtomobili, Lamborghiniji Posel danes Roku Furlanu sodišče odpisalo milijonski davčni dolg, premoženje ostaja na varnem #video

Finančna uprava z malo možnostmi za uspeh

Furlan, ki je bil glavni dobavitelj betona za športni park Stožice, lahko še naprej mirno živi na veliki nogi. Po štirih letih in pol od Furlanove razglasitve osebnega stečaja se je namreč izteklo obdobje, v katerem je moral dokazati, da si prizadeva za poplačilo dolgov. Finančna uprava se lahko sicer na odločitev sodišča še vedno pritoži, a ima za uspeh malo možnosti.

Luksuzni avtomobili, Lamborghiniji Posel danes Hišne preiskave zaradi luksuznih vozil, med osumljenimi tudi Rok Furlan

Policija pri Zemljariču ni potrdila sumov, da je šlo za kaznivo dejanje

Nekdanji šef Udbe Janez Zemljarič je medtem poskušal vplivati na razplet javnega razpisa v UKC Ljubljana. Tudi Zemljariču se očitno ne bo zgodilo nič, saj je policija sporočila, da zadevo še preverja, a da niso potrdili razlogov za sum uradno pregonljivega kaznivega dejanja in zato tudi ne vodijo predkazenskega postopka.

Medtem ko Furlan in Zemljarič mirno živita naprej, se država bistveno hitreje in učinkoviteje loteva pregona manjših kaznivih dejanj ter izterjave davčnih dolgov v vrednosti nekaj deset ali sto evrov. V oddaji Argument na Planetu bodo v četrtek ob 21.00 zato med drugim odgovorili na naslednja vprašanja:

- Ali imamo v Sloveniji dve pravni državi: eno za bogate in vplivne in eno za vse druge državljane?
- Zakaj med Slovenci prevladuje mnenje, da se izbrancem nikoli nič ne zgodi?
- Kakšno sporočilo dajejo primeri, kot sta Furlan in Zemljarič? Bo kdo sploh še upal povzdigniti glas proti elitam?
Rok Furlan, Tomaž Stopar Posel danes Razkrivamo: koga policija ob Roku Furlanu sumi sodelovanja v hudodelski združbi Rok Furlan Posel danes Rok Furlan in prijatelji – dobavitelji avtomobilov za vplivneže #video Miro Senica odvetnik Posel danes Razkrivamo, kateri posli so združili Roka Furlana in Mira Senico

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin