Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 2. 2013,
14.12

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Zoran Janković

Četrtek, 14. 2. 2013, 14.12

8 let, 1 mesec

Svetniki NSi, SDS in DeSUS po razsodbi pričakujejo Jankovićev odstop

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V kratkem pričakujem odstopno izjavo Zorana Jankovića, je dejala vodja svetniškega kluba NSi v Mestni občini Ljubljana Mojca Kucler Dolinar.

Poročali smo, da mora ljubljanski župan zaradi koruptivnega ravnanja plačati 3.000 evrov kazni, kot je s pravnomočno sodbo odločilo sodišče. "Iz ust Zorana Jankovića smo v preteklosti slišali, da bo odstopil, če mu bodo nezakonitosti dokazane. To se je zgodilo, v kratkem pričakujem njegovo odstopno izjavo," je odločitev sodišča komentirala Mojca Kucler Dolinar, vodja svetniškega kluba NSi. "Danes lahko rečemo ne le da je Janković skorumpiran, ampak tudi da je lažnivec," trdijo v svetniškem klubu NSi in ob tem navajajo njegovo januarsko izjavo: "Sem eden tistih, ki verjamemo v pravno državo. /…/ Nisem kriminalec, nisem koruptiven in vsak pridobljen evro v svojem življenju lahko in tudi sem pojasnil." V NSi pravijo, da je Jankoviću končno dokazano, da je z denarjem vseh Ljubljančanov ravnal nezakonito. "Upamo, da še vedno verjame v pravno državo in da premore toliko doslednosti in dostojanstva, da bo županski stolček prepustil odgovornejšim – takim, ki resnično delujejo v dobro vseh meščanov," je dodal Anton Kranjc, mestni svetnik NSi.

V SDS in DeSUS kritični, v SD malo manj

Na novico so se odzvali tudi v svetniškem klubu SDS. Sporočili so, da na "take in podobne nepravilnosti" pri poslovanju Jankovića opozarjajo že šest let, večkrat pa so ga tudi pozvali k odstopu. Zato zadnja pravnomočna odločitev sodišča v ničemer ne spreminja njihovega stališča, upajo pa, da bo odprla oči "predvsem tistim, ki še naprej hvalijo domnevno učinkovitost ljubljanskega župana".

Vodja svetniške skupine SD Metka Tekavčič je dejala, da verjame, da Janković spoštuje razsodbo, saj je vedno poudarjal, da verjame v pravno državo in odločitev sodišč spoštuje. Po njenem mnenju je problematično predvsem to, da je županov sin predstavnik kluba in ima s tem možnost razpolagati z denarjem, ki pride iz mestnega proračuna v klub.

Predsednica mestnega odbora DeSUS Ljubljana Meta Vesel Valentinčič meni, da je čas, da se Janković od županske funkcije poslovi. Dejala, da imajo v Ljubljani ogromno problemov na socialnem področju, v vrtcih in šolah, zato je zanjo odločitev, da se občinski denar davkoplačevalcev namenja profesionalnim športnim klubom, nesprejemljiva.

Ne spreglejte