SiolNET. Novice Slovenija
3,72

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Sum zlorabe: vzgojitelj v vrtcu naj bi zlorabljal deklico

3,72

termometer

Zloraba otrok na internetu |  | Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Združenje proti spolnemu zlorabljanju je opozorilo na primer domnevne spolne zlorabe otroka v enem od slovenskih vrtcev. Vzgojitelj naj bi zlorabljal štiriletno deklico. V združenju opozarjajo, da je v takšnih primerih potrebno ukrepati takoj.

Petra Koritnik Novice Vzgojiteljice ljubljanskega vrtca vendarle ne bodo odpustili #video

Združenje je na tožilstvo vložilo kazensko ovadbo, vodstvo vrtca pa kar dva tedna od tedaj, ko je bilo seznanjeno s sumom spolne zlorabe, ni ukrepalo.

Kasneje so v vrtcu vendarle vložili prijavo na policijo in vzgojitelja premestili v drugo skupino, še vedno pa se je srečaval z deklico in ostal v stiku z otroki. Podobno kot domnevno zlorabljena deklica sta kasneje začela opisovati še en fantek in deklica, navaja POP TV.

V Skupnosti vrtcev Slovenije so opozorili, da je takšno ravnanje vodstva vrtca nedopustno. "V primeru, ko gre za nasilje nad otrokom, je ravnatelj dolžan vzgojitelja takoj umakniti z delovnega mesta in zavarovati žrtev nasilja," je za omenjeno televizijo dejala predsednica skupnosti vrtcev Janja Bogataj.

"Najslabše pa je to, da se zadeve minimalizirajo, pometajo pod preprogo in da se tišči glavo v pesek, kot da se to ni zgodilo," je še dejala Bogatajeva.

Vrtec Jarše otroci Petra Koritnik odpoved Novice Vzgojiteljica: "Navajena sem že marsičesa, a to presega vse meje" #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin