Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 1. 2016,
21.29

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Banka Slovenije viceguverner kandidati Borut Pahor

Torek, 12. 1. 2016, 21.29

5 let, 6 mesecev

Stranke Pahorju ponujajo svoje kandidate za viceguvernerja Banke Slovenije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Predsednik republike Borut Pahor je danes opravil prva posvetovanja z vodji poslanskih skupin o kandidatih za prosti mesti viceguvernerjev Banke Slovenije. Pogovore bo Pahor nadaljeval jutri.

Za mesti viceguvernerja centralne banke, ki ju sedaj zasedata Darko Bohnec in Stanislava Zadravec Caprirolo, se poteguje 16 kandidatov: poleg obeh trenutnih viceguvernerjev Bohneca in Zadravec Caprirolove še Boris Bajt, Andrej Bertoncelj, Marko Bošnjak, Vlasta Brečko, Milan Martin Cvikl, Primož Dolenc, Goran Katušin, Anton Kožar, Ksenija Maver, Miha Mihič, Primož Pinoza, Vida Šeme Hočevar, Jožica Vavpotič Srakar in Alenka Vrhovnik Težak.

NSi je oblikovala ožji izbor štirih kandidatov za viceguvernerja Banke Slovenije. "Dva sta nas navdušila, dva sta se nam zdela v redu," je povedal vodja poslanske skupine NSi Matej Tonin. O konkretnih imenih ni želel govoriti, so pa v NSi "za nove kadre in nove sile na teh položajih".

Poslanska skupina SDS čaka na ožji izbor izmed 13 kandidatov. Od skupaj 16 prijavljenih ne podpira kandidatur Milana Cvikla in dosedanjih viceguvernerjev Darka Bohneca in Stanislave Zadravec Caprirolo, je povedal vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko.

V poslanski skupini ZL med 16 prijavljenimi kandidati za viceguvernerski mesti Banke Slovenije niso našli nobenega, ki bi bil dovolj makroekonomsko izobražen in obenem tehnično kompetenten, da bi znal v centralni banki in v evrosistemu voditi politike, ki so ZL blizu. Zato bodo pri odločanju v DZ vzdržani, napoveduje vodja poslancev ZL Luka Mesec.

V DeSUS so opravili pogovor z enajstimi prijavljenimi kandidati za viceguvernerja Banke Slovenije, predsedniku republike Borutu Pahorju pa kot najprimernejše predlagajo štiri. Javnosti imen še ne razkrivajo, je pa vodja poslancev DeSUS Franc Jurša povedal, da med njimi ni nikogar, ki je bil že doslej na tej funkciji.

Ne spreglejte