SiolNET. Novice Slovenija
3,77

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Število okuženih z novim koronavirusom nekoliko višje

3,77

termometer

koronavirus
Foto: Reuters

V soboto smo v Sloveniji ob 857 PCR-testih potrdili 19 primerov okužbe z novim koronavirusom. Delež pozitivnih testov tako znaša 2,2 odstotka, kar je odstotek več kot dan prej. Včeraj zaradi koronavirusne bolezni ni umrl nihče. 

Trenutno je skupno hospitaliziranih 75 oseb, od tega 22 bolnikov na intenzivni negi. Število covidnih bolnikov, ki so izgubili boj z virusom, ostaja 4.419.

Po podatkih sledilnika za covid-19, ki jih ta pridobi od NIJZ, imamo v državi 791 aktivnih primerov okužbe. Trenutno je polno cepljenih 644.162 Slovencev, kar znaša 30,7 odstotka. V soboto so sicer po podatkih sledilnika za covid-19 opravili tudi 13.027 hitrih testov. Vse pozitivne rezultate hitrih testov potrjujejo s PCR testiranjem.

Sedemdnevno povprečje potrjenih primerov se je še malenkost znižalo na 37. Po oceni Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) je trenutno v državi 857 aktivnih primerov okužbe z novim koronavirusom.

Del Slovenije obarvan zeleno, del oranžno. Kaj to pomeni?

Vzhodna Slovenija je na včeraj posodobljenem zemljevidu Evropskega centra za obvladovanje in preprečevanje bolezni (ECDC) obarvana zeleno, zahodni del države medtem ostaja oranžen. Zelena je sicer tudi večina drugih evropskih držav.

ECDC, ki zemljevid posodablja vsak četrtek, je vzhod Slovenije obarval z zeleno. V to kategorijo območje uvrstijo, ko je 14-dnevna incidenca okužb na 100 tisoč prebivalcev nižja od 50 in delež pozitivnih testov nižji od štirih odstotkov ali ko je incidenca nižja od 75, delež pozitivnih testov pa nižji od odstotka. Zahodna Slovenija še ne izpolnjuje teh kriterijev, tako da za zdaj ostaja obarvana z oranžno.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin