Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Ponedeljek,
25. 2. 2013,
17.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Janez Šušteršič Državljanska lista Pozitivna Slovenija

Ponedeljek, 25. 2. 2013, 17.37

8 let

Starman: Ko bo nastala nova koalicija, bomo začeli podirati, kar smo eno leto gradili

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
"Da, mogoče se strinjam s Šušteršičem, da ne bi smeli iti v koalicijo s PS, ampak ne smemo izključevati. Mi se moramo pogovarjati z vsemi, zato pa smo sredinski," pravi Katarina Hočevar.

Nekdanji minister za finance Janez Šušteršič je v kolumni v časniku Finance zapisal, da je odstop Zorana Jankovića s položaja predsednika PS, ko in če bo izvoljena vlada Alenke Bratušek, značilen primer navidezne načelnosti, ki je v resnici načelnost iz koristoljubja. Po njegovih besedah si je Janković "pustil široko odprta vrata, da se vrne in dobičke pobere kar sam".

Šušteršič je veliko prahu dvignil tudi s pismom članom sveta DL, v katerem je med drugim zapisal, da stranka "ne sme v koalicijo s PS in da mora do volitev, kadarkoli bodo, ostati v opoziciji, podpreti dobre projekte".

Za komentar obeh Šušteršičevih zapisov smo na Planet Siol.net poklicali poslance DL Katarino Hočevar, Bojana Starmana in Riharda Branislja.

"Boli me predvsem ta razklanost Slovenije. Zato pa smo v krizi" Hočevarjeva nam je dejala, da je začudena nad tem, da je sta kolumna in pismo v medijih naletela na takšen odziv. "Hvala bogu nimamo več enoumja. Smo pač normalna stranka, kjer lahko vsak svobodno pove svoje mnenje. Očitno v drugih strankah tega ni, zato takšno začudenje. Vesela sem, da imam za predsednika Gregorja Viranta in za podpredsednika Janeza Šušteršiča. Eden je ugleden pravnik, drugi ugleden ekonomist, svoje mnenje povesta tako kot tudi drugi člani sveta," je pojasnila.

Glede Šušteršičevega stališča, da DL ne bi smela v koalicijo s PS, pa je povedala: "To je njegovo stališče. Jaz ga spoštujem. Mi smo sredinska stranka. Da, mogoče se strinjam, da ne bi smeli iti, ampak ne smemo izključevati. Mi se moramo pogovarjati z vsemi, zato pa smo sredinski. Boli me predvsem ta razklanost Slovenije. Zato smo v krizi. Mene pravzaprav boli, ker smo bili do zdaj v desnosredinski vladi in so me nekateri ljudje imeli za prijateljico. Ko smo šli iz vlade, so bili nekateri čisto razočarani nad nami in tudi nad mano. Iz krize ne bomo izšli, če bomo razklani."

"Težko je soditi o tem, kam lahko gremo in kam ne, če sploh še nismo sedli za isto mizo. Tolikšno poudarjanje v medijih, da smo mi že kar skočili v objem PS. Če si natančno preberete Virantovo pisanje, on samo dovoljuje možnost pogovarjanja. Saj še sedli nismo skupaj. Sklep stranke vidim v luči, da bomo podprli konstruktivno nezaupnico kot korak do predčasnih volitev. Vsekakor pa se strinjam, da ne smemo poteptati dela Šušteršičeve ekipe. S tem se strinja tudi Virant. Verjamem, da bomo v pogajanjih z levo vlado, če ta bodo, če bo Alenka Bratušek izglasovana, tako neomajni kot smo bili z desno vlado," je še poudarila.

"Pri vsem skupaj gre za trapasto igro" Starman je poudaril, da ima zelo podobno mnenje kot Šušteršič. Prepričan je, da gre pri vsem skupaj za trapasto igro, ki jo bomo vsi plačali. Takšen "šmorn in nepotrebno zaostrovanje" si po njegovih besedah lahko privoščimo samo Slovenci. "Izgubili bomo eno leto. Če bomo kaj delali, bomo podirali tisto, kar smo eno leto gradili. Delal sem na Šušteršičevem področju v odboru za finance. Zelo sem podpiral vse stvari, ki so se dogajale. Ko se bo sestavila nova koalicija, pa bo vse to postalo nepotrebno, začeli bomo podirati, rušiti in izgubljati čas po nepotrebnem. Cena na trgu pa nam bo rasla," je poudaril.

Pojasnil je, da se glede vstopa v koalicijo s PS v glavnem strinja s Šušteršičem, vendar se, kot pravi, ne ukvarja s tem vprašanjem, niti se o tem ne pogovarja s kolegi v stranki. "Naj delajo, karkoli hočejo. Tako ali tako bo vsak plačal ceno zase," je sklenil.

Braniselj se s Šušteršičem ne strinja Braniselj Šušteršičeve kolumne ni želel komentirati. Dejal je, da se z nekdanjim ministrom za finance ne strinja, da DL ne bi smela v koalicijo s PS. Glede Šušteršičevega pisma je še poudaril, da je bilo poslano omejenemu krogu ljudi in da ga žalosti, da takšne stvari prihajajo v javnost.

Ne spreglejte