Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 4. 2019,
8.26

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Evropske volitve 2019 Evropske volitve 2019

Sreda, 10. 4. 2019, 8.26

5 let

Spremljanje evropskih volitev, ki bodo 26. maja 2019 – pravila spletnega medija Siol.net

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Objavljamo pravila spletnega medija Siol.net v zvezi s spremljanjem evropskih  volitev, ki bodo v nedeljo, 26. maja 2019.

Spletni medij Siol.net na podlagi Zakona o volilni in referendumski kampanji v nadaljevanju objavlja obseg, pogoje in način spremljanja dogajanja in dejavnosti pred evropskimi volitvami, ki bodo v nedeljo, 26. maja 2019. 

Spletni medij Siol.net bo dogajanje, dejavnosti in mnenja pred evropskimi volitvami spremljal in javnost obveščal v skladu s svojo uredniško politiko ter v skladu z novinarskimi standardi in etiko. Dogajanje, dejavnosti in mnenja, povezana z volitvami, bomo javnosti predstavljali objektivno in uravnoteženo.

Ob objavi raziskav javnega mnenja o evropskih volitvah bo spletni medij Siol.net upošteval zahteve preglednosti in objektivnega informiranja. V ta namen bomo navedli naziv, sedež in naslov naročnika, plačnika in izvajalca raziskave, čas, ko je bila raziskava opravljena, vzorec in odzivnost vprašanih, zastavljena vprašanja in merske napake.

Spletni medij Siol.net se zavezuje, da rezultatov raziskav javnega mnenja, povezanih z evropskimi volitvami, ne bo objavljal 24 ur pred dnem glasovanja in do zaprtja volišč na dan glasovanja.

Spletni medij Siol.net prostora, namenjenega novinarskim vsebinam, ne bo namenjal objavi uradnih obvestil, sporočil ali drugih dokumentov v zvezi z volitvami.

Spletni medij Siol.net bo tudi med evropskimi volitvami v skladu z zakonodajo zagotavljal objavo popravkov oziroma odgovorov na objavljeno informacijo. Objavo bomo odrekli tistim vsebinam, ki bi popravek ali odgovore poskušale izkoristiti za posredno kampanjo pred volitvami. Pritožbo na izvajanje teh pravil lahko vložijo zakoniti interesni predstavniki, lahko pa tudi novinarji in bralci.

Spletni medij Siol.net bo oglaševalske vsebine, povezane z volitvami, objavljal z navedbo naročnika. Pri teh vsebinah bo jasno označeno, da gre za plačane vsebine in ne za novinarske vsebine. Brezplačnih oglaševalskih vsebin ne bo.

Spletni medij Siol.net nima vpliva na način objave informacij, povezanih z volitvami, prvotno objavljenih na Siol.net, v drugih medijih. Za takšne objave Siol.net ne odgovarja.

Ne spreglejte