SiolNET. Novice Slovenija
7,19

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Sprememba za vse šole: to je od včeraj drugače

7,19

termometer

Simona Kustec Lipicer |  | Foto: Bojan Puhek
Foto: Bojan Puhek

Z ministrstva za izobraževanje, znanost in šport so sporočili, da se izvajanje programov po modelu B v vzgojno-izobraževalnih zavodih ukinja, ostaja pa priporočilo upoštevanja trenutnih epidemioloških razmer pri izvajanju programov. Šole bodo tako izvajale pouk kot pred epidemijo.

"Izvajanje programov po modelu B se ukinja. Vzgojno-izobraževalni zavodi bodo v nadaljevanju tega šolskega leta pri izvajanju programov upoštevali trenutne epidemiološke razmere in izvajali ukrepe, skladne s priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje," so na ministrstvu zapisali v sporočilu za javnost. 

Kako je potekalo izobraževanje po modelu B?

Po modelu B se vsi učenci izobražujejo v šoli. Pri tem pa veljajo omejitve, ki so vezane na izvajanje kabinetnega pouka, obveznega in razširjenega programa zunaj šole, natančno evidentiranje učencev pri izvajanju neobveznih in obveznih izbirnih predmetov, izvajanje interesnih dejavnosti, varstva otrok, ki v šolo pridejo z organiziranim šolskim prevozom, odmorov, prehrane, prevozov in drugih dejavnosti.

Model B predvideva normativno število učencev v oddelku in možnost združevanja učencev različnih oddelkov v skupine, na primer pri izvajanju neobveznih in obveznih izbirnih predmetov ob izvajanju higienskih ukrepov.

covid testiranje Novice Koronavirus v Sloveniji: toliko okužb so potrdili v torek
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin