SiolNET. Novice Slovenija
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Spomenka Hribar na obisku pri Virantu "kot zaskrbljena državljanka" (video)

3

termometer

Aktivno upokojenko Spomenko Hribar so opazili v Državnem zboru, ko je odhajala iz pisarne nekdanjega predsednika DZ-ja Gregorja Viranta. Sta se pogovarjala o premierju Janši?

Sociologinja Spomenka Hribar je pred kratkim sicer dejala, da se je Janši posrečilo razcepiti slovenski narod na polovico. "To je temeljna predpostavka, na kateri Janša gradi politiko že vse od leta 1990, in vse histerizacije družbe, ki jo živimo dnevno, izhajajo iz te temeljne predpostavke," meni Hribarjeva. Dejala je tudi, da je Janeza Janšo preprosto treba odstraniti s funkcije. Glede na njene nedavne izjave je zato njen obisk pri Gregorju Virantu, njegova stranka se pogaja o novi koaliciji, sprožil mnogo vprašanj. Da bi izvedeli, o čem je tekel pogovor, smo Hribarjevo poklicali in jo vprašali, ali je pogovor nanesel tudi na predsednika vlade. Za PlanetSiol.net je zatrdila, da se je z Virantom pogovarjala čisto osebne stvari, ki nimajo nobene zveze s politiko.

Cerar primeren za mandatarja Prav tako je zanikala, da bi se z Virantom pogovarjala o pravniku Miru Cerarju, ki se ga v medijih omenja kot morebitnega novega mandatarja. "Kdo pa sem jaz, da se bom o tem pogovarjala," je še pojasnila.

Sicer pa je o Cerarju dejala, da je, kolikor ga pozna, "strokovno usposobljen, pošten, kar je danes najbolj pomembno".

Virant: Pogovor kot marsikateri drug Virant pa je za Planet TV dejal, da je Hribarjeva k njemu prišla kot zaskrbljena državljanka. "Zanimalo jo je, kako razmišlja Državljanska lista, malo sem ji razložil zgodovino naše stranke itn. Pogovor kot marsikateri drug," je zatrdil.

"Zdi se mi res čudno in precej klavrno, da se je treba v tej državi zagovarjati, s kom se pogovarjaš in o čem se pogovarjaš. Daleč smo prišli. Prav žalostno," je še dodal.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin