SiolNET. Novice Slovenija
0,07

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Šolam in vrtcem za 16 milijonov evrov sodobne informacijske opreme

0,07

termometer

šola na daljavo
V prihodnjih tednih bodo vrtci in šole prejeli deset tisoč prenosnih računalnikov in za okoli osem milijonov evrov preostale IKT-opreme.

Informacijsko-komunikacijsko tehnološko opremo v skupni vrednosti 16,2 milijona evrov bo predvidoma do konca leta prejelo okoli tisoč vzgojno-izobraževalnih zavodov. Sodobna informacijsko-komunikacijska tehnološka oprema bo vrtcem, osnovnim in srednjim šolam omogočila razvoj in uvajanje izobraževalnega sistema v virtualnem okolju, so objavili na ministrstvu za izobraževanje.

Gre za 13,6 milijona evrov sredstev evropskega sklada za regionalni razvoj iz pobude ReactEU-IKT za vzgojno-izobraževalne zavode. K omenjeni vsoti bo 2,5 milijona proračunskih sredstev prispevalo še ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Deset tisoč prenosnih računalnikov za šole in vrtce 

V preteklem tednu je ministrstvo začelo dobavo opreme. Tako bodo v prihodnjih tednih vrtci in šole prejeli deset tisoč prenosnih računalnikov, za okoli osem milijonov evrov pa bodo prejeli še preostale IKT-opreme, kot so kamere, projektorji, modemi, interaktivni zasloni in podobno, so še dodali na spletni strani ministrstva.

Izziv Nazaj v šolo Trendi To so nagrajenci izziva Nazaj v šolo z Blearnyjem! Simona Kustec Novice Kustec: Izobraževalni proces bo kljub epidemiji potekal nemoteno

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin