Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 8. 2017,
15.31

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,38

1

Natisni članek

Mojca Šetinc Pašek Evgenija Carl sodišče Janez Janša Janez Janša

Četrtek, 24. 8. 2017, 15.31

6 let, 6 mesecev

Sodišče tudi v primeru Šetinc Paškove zavrnilo Janšev predlog za vrnitev v prejšnje stanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,38

1

Janez Janša | Foto Bor Slana

Foto: Bor Slana

Okrajno sodišče v Velenju je tudi v primeru novinarke RTV Slovenija Mojce Šetinc Pašek zavrnilo predlog predsednika SDS Janeza Janše za vrnitev v prejšnje stanje. Gre za zadevo, v kateri mora novinarki zaradi žaljivega tvita plačati šest tisoč evrov odškodnine. Podobno je sodišče julija razsodilo v primeru njene novinarske kolegice Evgenije Carl.

V pravdni zadevi, v kateri je novinarka Radiotelevizije Slovenija Šetinc Paškova od Janše terjala plačilo odškodnine zaradi tvita, je velenjsko okrajno sodišče lansko jesen razsodilo, da je bil Janšev tvit žaljiv, ter mu naložilo plačilo šest tisoč evrov odškodnine. Pri tem je sodišče izreklo zamudno sodbo, ker tožena stranka ni v roku odgovorila na tožbo.

Sodišče: Janšev predlog pravočasen, a neutemeljen

Janša je želel v postopku dokazati, da ima pravico do vrnitve v prejšnje stanje. Na tožbo namreč ni odgovoril, ker sodnega pisanja lani v času poletnega dopusta ni prejel oz. mu ga vročevalec ni vročil, je zatrjeval. Če bi mu sodišče ugodilo, bi se sodba razveljavila in postopek bi se začel znova.

Sodišče je po izvedenem dokaznem postopku ocenilo, da je bil predlog za vrnitev v prejšnje stanje sicer pravočasen, a ne tudi utemeljen. Šetinc Paškova sicer tudi po tokratni odločitvi sodišča pričakuje nadaljnje pritoževanje Janše.

Prvak SDS zavrnjen drugič

Okrajno sodišče je že pred sodnimi počitnicami zavrnilo tudi Janšev predlog za vrnitev v prejšnje stanje v primeru novinarke Carlove. Kot je tedaj dejala Carlova, jo veseli, da je sodišče sledilo njenim navedbam, saj če bi avtorju tvita ugodilo, bi to pomenilo tudi konec instituta fikcije vročitve, kar bi bil precedens v pravosodju.

Obe novinarki Janšo zaradi tvita tožita tudi kazensko. Na predobravnavnih narokih v kazenskih zadevah na celjskem okrožnem sodišču 13. aprila letos Janša ni priznal krivde zaradi spornega tvita. V njem je na družbenem omrežju Twitter zapisal: "Na neki FB strani javne hiše ponujajo poceni usluge odsluženih prostitutk Evgenije C in Mojce PŠ. Eno za 30 evrov, drugo za 35 evrov. #ZvodnikMilan."
Ne spreglejte