Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Nedelja,
20. 12. 2020,
10.03

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,67

40

Natisni članek

Covid-19 Sledilnik testiranje COVID-19 Koronavirus

Nedelja, 20. 12. 2020, 10.03

3 leta, 3 mesece

Sobotne številke: delež pozitivnih testov spet zelo visok

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,67

40

Avstrija koronavirus | Foto Reuters

Foto: Reuters

V soboto je bilo v Sloveniji opravljenih 2.646 testov za ugotavljanje prisotnosti novega koronavirusa, potrjenih pa je bilo 884 okužb. Delež pozitivnih testov je bil 33,41-odstoten. Obetaven trend se je s tem malce zaustavil, saj je bilo včerajšnje število novoodkritih okužb za 50 višje kot prejšnjo soboto. Umrlo je še 39 oseb.

Zaradi posledic bolezni covid-19 je včeraj umrlo še 39 oseb. Skupno število vseh umrlih se je povzpelo na 2.353.

V soboto je bolnišnično zdravljenje potrebovalo nekoliko več pacientov kot v petek, in sicer 1.214 (+15). Na intenzivni negi je bil v soboto 201 pacient oziroma en manj kot v petek.

Koronavirus, bolnišnica, covid-19
Novice Že v dveh državah odkrili nov, še bolj nalezljiv sev koronavirusa

 

Tako se je gibalo število pozitivnih testov na posamezen dan v zadnjem mesecu in pol:

V petek smo v državi ob 5.600 testih medtem potrdili 1.427 primerov okužb z novim koronavirusom oziroma 300 manj kot prejšnji petek. Zabeleženih je bilo še 40 novih smrti zaradi bolezni covid-19, bolnišnično zdravljenje pa je potrebovalo 1.199 oseb, kar je bilo najmanj po več kot mesecu dni. Število pacientov na intenzivnih oddelkih je bilo sicer še naprej visoko in je presegalo številko 200. 

Po podatkih sledilnika je v državi trenutno sicer 20.047 potrjenih aktivnih okužb z novim koronavirusom, do sobote pa smo v Sloveniji na testih za ugotavljanje okužb zabeležili že 105.897 pozitivnih rezultatov.

Nekateri ukrepi se začasno sproščajo

Vlada je na sobotni seji na Brdu pri Kranju sklenila, da se v času božičnih in novoletnih praznikov ukinjajo določene omejitve. Za božič se bosta lahko družili dve gospodinjstvi hkrati, začasno se ukinja tudi omejitev gibanja na občine in regije.

Začasni dvig omenjene omejitve bi lahko v primeru, da se epidemiološke razmere v prihajajočih dneh ne zaostrijo, obveljal tudi na zadnji dan v letu. 

Kaj natanko nas čaka med prazniki:

Predsednik vlade Janez Janša je državljane v soboto pozval, naj kljub temu, da bodo med prazniki določeni ukrepi nekoliko sproščeni, ostanejo odgovorni in naj se izogibajo tveganim stikom oziroma druženje omejijo na minimum. | Foto: STA , Predsednik vlade Janez Janša je državljane v soboto pozval, naj kljub temu, da bodo med prazniki določeni ukrepi nekoliko sproščeni, ostanejo odgovorni in naj se izogibajo tveganim stikom oziroma druženje omejijo na minimum. Foto: STA ,
24. 12. od 12. ure pa vse do 25. 12. do 20. ure omejitev gibanja na občine in regije ne velja. 24. in 25. 12. je dovoljeno tudi druženje z osebami iz največ dveh gospodinjstev, pri čemer je lahko na obisku na zasebni površini največ šest odraslih, otroci do 15. leta so iz te omejitve izvzeti. Enaka pravila bodo v primeru stabilne ali izboljšane epidemiološke situacije veljala tudi 31. 12. in 1. 1. 2021.

V veljavi pa ostajata prepoved druženja in prepoved zbiranja na javnih površinah tako za božič kot tudi silvestrovo. Velja tudi prepoved prodaje ter uporabe pirotehnike in prirejanja ognjemetov.

Jelko Kacin
Novice Za božične praznike vlada ukinja nekatere omejitve #video
Ne spreglejte