SiolNET. Novice Slovenija
1,45

termometer

  • Messenger
  • Messenger

"SMC je še vedno enotna stranka" #video

1,45

termometer

Člani izvršnega odbora SMC so danes razpravljali o aktualni politični situaciji in tem, "ali je možno vzpostaviti stabilno in na programu temelječo vlado", je po seji za medije povedal predsednik stranke Zdravko Počivalšek.

O morebitnih kadrovskih razrezih v novi vladi, o kateri se pogovarjajo s SDS, NSi in DeSUS, pa danes še ni bilo govora, piše STA.

Ob robu izvršnega odbora stranke SMC je Počivalšek na vprašanje, o čem so razpravljali, odgovoril, da so se še enkrat pogovorili o aktualni situaciji. Pri tem je izpostavil vsebine, o katerih se je po njegovem mnenju treba najprej dogovoriti, in sicer starostno oskrbo, stanovanja, javno zdravstvo, čakalne dobe, omenil pa je tudi zmanjšanje birokratskih ovir v gospodarstvu, piše STA.

"O kadrovskih razrezih danes nismo govorili. Ko bomo vse te vsebinske točke dorekli, pa verjamem, da bo lahko prišlo tudi do naslednjih korakov," je povedal.

Intervju: Marjan Šarec Novice Šarec: Janša je postal priliznjen do SMC

Verjame, da bo poslanska skupina ostala enotna skozi ves proces

Na vprašanje, ali že imajo informacijo o tem, koliko njihovih poslancev podpira oblikovanje nove vlade, je odgovoril, da je SMC še vedno enotna stranka in da verjame, da bo poslanska skupina ostala enotna skozi ves proces, bodisi pri formiranju nove, stabilne vlade bodisi v primeru volitev, piše STA.

Minister za okolje in prostor, ki opravlja tekoče posle, Simon Zajc pa je po seji izvršnega odbora dejal, da se danes o (ne)enotnosti poslanske skupine niso pogovarjali. Na vprašanje, ali sam bolj podpira vstop stranke v novo vlado ali predčasne volitve, je odgovoril, da se bo o tem, če bo treba, izrekel na prihajajočem svetu stranke, "do takrat pa bomo še počakali, kaj bo sploh na mizi".

Svet stranke bo sicer potekal v sredo, ko se bodo po Počivalškovih besedah še enkrat v širši sestavi pogovorili o aktualnih zadevah, še piše STA.

Janez Janša Novice Janša omenil osla, zbrani v dvorani prekinili njegov govor #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin