Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 8. 2018,
10.25

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

ZOTKS

Torek, 14. 8. 2018, 10.25

5 let, 8 mesecev

Slovenski raketni modelarji dvakratni svetovni podprvaki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
;) | Foto STA

Foto: STA

Slovenski modelarji so na mladinskem in članskem svetovnem prvenstvu raketnih modelarjev na Poljskem osvojili štiri medalje, dve ekipni srebrni in dve posamični bronasti. Letos je na prvenstvu sodelovalo 14 slovenskih reprezentantov, ki so se pomerili v konkurenci 400 tekmovalcev iz 24 držav, so sporočili iz Zveze za tehnično kulturo Slovenije.

Pod okriljem Zveze za tehnično kulturo Slovenije so med reprezentanti iz večine slovenskih klubov, ki razvijajo raketno modelarstvo, sodelovali tudi trije mladinci.

Premagali so jih le Kitajci

Ekipa mladincev se je v kategoriji prostoletečih raketoplanov S4A dokazala že na prvem dnevu tekmovanja, ko je zaostala le za rusko ekipo. S petimi sekundami zaostanka so Tomaž Starin, Miha Kozjek in Marjan Jenko z drugim mestom osvojili naslov ekipnih svetovnih podprvakov, Tomaž Starin pa je osvojil tretje mesto v posamezni kategoriji.

Novice Slavnostna akademija ZOTKS

V kategoriji raket za doseganje višine S1B, v kateri so slovenski tekmovalci spadali med favorite, je po prvi seriji letov že kazalo na zmago, a so nato presenetili kitajski tekmovalci in slovenska ekipa v sestavi Antona Šijanca, Jožeta Čudna in Janka Rupnika je tekmovanje končala kot ekipni svetovni podprvak s srebrno medaljo.

Uspehe članov je dopolnila še reprezentantka v mladinski konkurenci Živa Brinovec. V kategoriji raket s trakom S6A je osvojila tretje mesto. Slovenski reprezentanti so tudi v preostalih kategorijah dosegli številne visoke uvrstitve in z njimi več kot upravičili svoj nastop na svetovnem prvenstvu, so še navedli v zvezi.

Raketni modelarji se bodo v velikem številu ponovno zbrali v začetku oktobra na jubilejnem tekmovanju za 40. pokal Ljubljane, ki po navedbah zveze velja za tradicionalni finale svetovnega pokala.
Ne spreglejte