SiolNET. Novice Slovenija
0,60

termometer

  • Messenger
  • Messenger

To so najboljši mladi naravoslovci

0,60

termometer

 | Foto: ZOTKS
Foto: ZOTKS

Zveza za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) je razglasila zmagovalce petega državnega tekmovanja iz znanja naravoslovja. Najboljših šest bo potovalo na evropsko naravoslovno olimpijado EUSO, ki bo maja na Danskem.

Na državnem tekmovanju, ki ga je gostila ljubljanska fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo, se je pomerilo 85 dijakinj in dijakov, ki so dosegli najboljše rezultate na šolskih tekmovanjih. Na šolski ravni se je sicer pomerilo 616 srednješolcev.

Med njimi je največ znanja s področja naravoslovja pokazal Jon Judež z Gimnazije Novo mesto. Skupno so podelili 22 zlatih in šest srebrnih priznanj.

Šesterica najboljših potuje na olimpijado na Dansko

Najboljših šest bo slovenske barve zastopalo na evropski naravoslovni olimpijadi The European Union Science Olympiad (EUSO), ki bo od 7. do 14. maja v Köbenhavnu na Danskem.

Tja bodo poleg Judeža potovali še Tijan Prijon in Ana Meta Dolinar z Gimnazije Bežigrad, Klemen Bogataj s škofjeloške gimnazije, Aleš Globočnik s kranjske gimnazije ter Maša Predin z II. gimnazije Maribor.

"S tekmovanjem iz znanja naravoslovja spodbujamo mlade k večjemu udejstvovanju na tem področju. Izjemno široko znanje naših dijakov iz naravoslovja in matematike je lani doprineslo k zgodovinskemu uspehu, saj so se mladi slovenski naravoslovci z olimpijade vrnili z zlato in srebrno medaljo, kar je prva zlata medalja za Slovenijo v desetletni zgodovini tega tekmovanja," poudarja glavni tajnik ZOTKS Jožef Školč.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin