Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 3. 2022,
12.15

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,32

6

Natisni članek

Slovenija varnost požar Ukrajina Jedrska elektrarna

Petek, 4. 3. 2022, 12.15

2 leti, 1 mesec

Slovenska uprava za jedrsko varnost izdala sporočilo za javnost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,32

6

požar Zaporožje | Nevarnosti po požaru v ukrajinski jedrski elektrarni za Slovenijo ni, zagotavljajo pri Uradu za jedrsko varnost Republike Slovenije.  | Foto Reuters

Nevarnosti po požaru v ukrajinski jedrski elektrarni za Slovenijo ni, zagotavljajo pri Uradu za jedrsko varnost Republike Slovenije.

Foto: Reuters

Obstreljevanje in požar na lokaciji ukrajinske jedrske elektrarne Zaporožje nima vplivov na ozemlje Republike Slovenije, so sporočili z Uprave za jedrsko varnost ministrstva za okolje in prostor. Dogodek sicer še naprej spremlja strokovna skupina uprave, ki bo javnost obveščala tudi o nadaljnjem dogajanju na tem območju. 

"Iz Mednarodne agencije za atomsko energijo so nam sporočili, da je danes, 4. 3. 2022, ob 00.40 po našem času na lokaciji jedrske elektrarne Zaporožje prišlo do obstreljevanja in posledično požara," so pri Upravi za jedrsko varnost zapisali v sporočilu za javnost.

Slovenska vojska
Novice Pahor: Slovenska vojska je sposobna ubraniti suverenost Slovenije

Osebje nadzoruje stanje, ena od šestih enot še delujoča 

Požar je izbruhnil na stavbah, ki niso vitalne za jedrsko varnost elektrarne in so ga že pogasili, področje elektrarne pa so zavzele ruske vojaške enote.

"Osebje elektrarne še naprej dela in nadzoruje stanje elektrarne. Na lokaciji elektrarne deluje še ena od šestih enot. Osebje preverja morebitno škodo, zaustavili so dve enoti, ki ju ohlajajo, preostale tri enote so bile zaustavljene že prej," so še naši organi sporočili javnosti. 

Hlajenje elektrarne je zagotovljeno. Povišanega sevanja v okolju niso zaznali, so našemu prebivalstvu še sporočili z urada za jedrsko varnost.  | Foto: Reuters Hlajenje elektrarne je zagotovljeno. Povišanega sevanja v okolju niso zaznali, so našemu prebivalstvu še sporočili z urada za jedrsko varnost. Foto: Reuters

Dogodek ne vpliva na ozemlje Republike Slovenije, informacije v zvezi z incidentom pa so tudi na povezavi www.ursjv.gov.si.

Ne spreglejte