SiolNET. Novice Slovenija
9,15

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na spletu objavili video pomembnih slovenskih objektov, policija miri (video)

9,15

termometer

Andrej Osterman
Foto: Klemen Korenjak

Policija preverja verodostojnost oziroma izvor dveh posnetkov, ki sta se pred šestimi dnevi pojavila na YouTubu, poostrila je tudi varnostne ukrepe. Posnetka prikazujeta različne uradne objekte v Sloveniji ter fotografije nekaterih politikov.

Uporabnik z vzdevkom abdul bakr je na YouTubu objavil posnetka, v katerih pove, da ima Slovenija dva milijona prebivalcev in le sedem tisoč vojakov ter da so vojaški objekti slabo varovani. V posnetku so z Googlovo aplikacijo Street View posneti različni vojaški objekti po Sloveniji, parlament, predsedniška palača, Mestna občina Ljubljana, dvorana Kolosej in nakupovalno središče v Mariboru Europark.

Ob objektih so v videu tudi fotografije predsednika države Boruta Pahorja, premierja Mira Cerarja, notranje ministrice Vesne Györkös Žnidar, predsednika največje opozicijske stranke SDS Janeza Janše in predsednika SNS Zmaga Jelinčiča.

Posnetka sta skupaj dolga skoraj pol ure, drugi pa se konča z besedilom: Slovenci verjamejo, da so najvarnejši v celotni Evropski uniji in Natu. Čas je za Ljubljano in Maribor.

 

Policija: Ni razloga za preplah

Na Generalni policijski upravi so pojasnili, da razloga za preplah ni. "Lahko potrdimo, da preverjamo verodostojnost oziroma izvor posnetka ter da smo izvedli določene ukrepe v povezavi z zagotavljanjem varnosti ljudi in premoženja, s poudarkom na varovanju v posnetku omenjenih oseb in objektov. V tej zvezi smo okrepili tudi sodelovanje s partnerskimi službami," so zapisali.

Prijavno-varnostne službe bodo do preklica izvajale varovanje objektov s povečano intenzivnostjo in dodatnimi aktivnostmi na pomembnejših vojaških objektih.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 37
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin