Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 7. 2024,
17.12

Osveženo pred

2 uri, 21 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Boštjan Malovrh Sanja Štiglic London Peking veleposlanik Nataša Pirc Musar

Torek, 16. 7. 2024, 17.12

2 uri, 21 minut

Slovenija z novima veleposlanikoma v Londonu in Pekingu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,09
Letni posvet slovenske diplomacije. Sanja Štiglic | V London odhaja Sanja Štiglic. | Foto Bojan Puhek

V London odhaja Sanja Štiglic.

Foto: Bojan Puhek

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je v četrtek podpisala ukaz o imenovanju novih veleposlanikov v Londonu in Pekingu, je razvidno iz danes objavljenega uradnega lista. Veleposlanico Simono Leskovar bo v Londonu nadomestila Sanja Štiglic. V Peking pa namesto Alenke Suhadolnik odhaja Boštjan Malovrh.

Z mesta slovenske veleposlanice v Združenem kraljestvu se s 16. avgustom poslavlja Simona Leskovar. Na položaju jo bo nasledila Sanja Štiglic, ki je trenutno državna sekretarka na ministrstvu za zunanje in evropske zadeve.

Poleg tega konec avgusta s položaja veleposlanice na Kitajskem odhaja Alenka Suhadolnik, ki naj bi odšla v Moskvo. Na položaju bo Suhadolnikovo zamenjal vodja stalnega predstavništva Slovenije pri ZN Boštjan Malovrh. V New Yorku kot vodja posebne misije za članstvo Slovenije v Varnostnem svetu ZN ostaja Samuel Žbogar.

Boštanj Malovrh se iz ZDA seli v Peking. | Foto: Robi Poredoš, STA Boštanj Malovrh se iz ZDA seli v Peking. Foto: Robi Poredoš, STA

Prihod Žbogarja je sicer lani sprožil nekaj napetosti na predstavništvu pri ZN v New Yorku, saj sicer običajno vodja predstavništva pri ZN državo zastopa tudi v varnostnem svetu.

Melita Župevc
Novice Slovenija z novima veleposlanikoma na Dunaju in v Izraelu
Ne spreglejte