SiolNET. Novice Slovenija
0,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenija leta 2016 s 17 obratujočimi odlagališči odpadkov

0,03

termometer

 | Foto: Civilna iniciativa
Foto: Civilna iniciativa

V Sloveniji je leta 2016 obratovalo 386 naprav za recikliranje odpadkov, 180 naprav za predelavo odpadkov z zasipanjem in deset naprav za energetsko predelavo odpadkov. Skupno število vseh naprav je v primerjavi z letom 2014 višje za tri odstotke. Odpadki so se leta 2016 odstranjevali v treh napravah za sežig in na 17 (legalnih) odlagališčih odpadkov.

Od 17 obratujočih odlagališč odpadkov jih je bilo 14 za nenevarne odpadke, dva za inertne odpadke in eno za nevarne odpadke. Večina odlagališč odpadkov, in sicer 12, je bila v vzhodni Sloveniji, pet pa v zahodnem delu države, je sporočil statistični urad.

S sežigi se je odstranilo 0,7 odstotka vseh odpadkov

V 386 napravah za recikliranje odpadkov se je leta 2016 recikliralo skoraj 2,9 milijona ton odpadkov, kar je 52,3 odstotka vseh v tistem letu v Sloveniji nastalih odpadkov. V 180 napravah za predelavo odpadkov z zasipanjem se je snovno izrabilo 1,3 milijona ton odpadkov oz. 23,8 odstotka vseh v tistem letu v Sloveniji nastalih odpadkov.

Medtem se je v 10 napravah za sežig odpadkov z namenom pridobiti energijo energetsko izrabilo 231 tisoč ton odpadkov ali 4,2 odstotka vseh v tistem letu v Sloveniji nastalih odpadkov. V treh napravah za sežig odpadkov se je odstranilo 37 tisoč ton odpadkov ali 0,7 odstotka vseh v tistem letu v Sloveniji nastalih odpadkov.

Odpadki Domžale Novice Bale sena sredi travnika v resnici bale smeti #video Hotel Ribno Trendi To je prvi slovenski hotel z "nič odpadki" #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin