Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 5. 2018,
18.13

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,56

Natisni članek

vlada financiranje

Sreda, 30. 5. 2018, 18.13

5 let, 10 mesecev

Slovenija dala milijonsko finančno injekcijo štirim podjetjim

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,56
denar, korupcija | Foto STA

Foto: STA

Vlada je danes v načrt razvojnih programov za 2018-2020 uvrstila štiri slovenska podjetja. Za državno spodbudo zanje bo gospodarsko ministrstvo namenilo 5,5 milijona evrov. Gre za projekte podjetij Kovis Livarna iz Štor, Ocean Orchids iz Dobrovnika, Medicop iz Murske Sobote in Termit iz Moravč. Skupaj bodo prinesli 182 zaposlitev.

Podjetje z orhidejami obljublja nove zaposlitve

Podjetju Ocean Orchids, ki v rastlinjakih v Prekmurju goji orhideje, je vlada za projekt novega logističnega objekta odobrila regionalno državno pomoč dveh milijonov evrov. Podjetje bo s projektom do leta 2020 zaposlilo 40 oseb, po 10 letos in prihodnje leto ter 20 v letu 2020.

S projektom želi podjetje, ki sta ga leta 2005 ustanovila Roman Ferenčak in Tomaž Jevšnik, vzporedno vlagati v dva projekta, od katerega je predmet vloge zgraditev novega objekta, ki bi pomenil razširitev obstoječih zmogljivosti ter diverzifikacijo na nove dejavnosti.

Naložbo bo podjetje izvedlo na sedežu v Dobrovniku, novi logistični center pa bo imel popolnoma digitaliziran sistem kontrolirane klime z računalniških nadziranjem varnosti, temperature zraka, zalivanja rastlin in svetlobe v prostor, so pojasnili na gospodarskem ministrstvu.

Vrednost celotne naložbe je skoraj 9,3 milijona evrov brez DDV.

Trendi Sistemska podfinanciranost umetniških akademij

S finančnim dotokom se bo posodobila štorovska livarna

Družba Kovis Livarna, ki je del brežiške skupine Kovis, izdelovalca zavornih sistemov za vlake največjih svetovnih proizvajalcev, bo za projekt posodobitve livarne v Štorah s ciljem razvoja novih produktov prav tako prejela regionalno državno pomoč dveh milijonov evrov. Podjetje bo s projektom do leta 2020 zaposlilo 85 oseb, letos pet, v prihodnjih dveh letih pa po 40.

S posodobitvijo livarne bodo razširili zmogljivosti, zgradili nov prizidek k obstoječi hali, novo transformatorsko postajo, investicijo v pripravo peska, avtomatsko formarsko linijo, nakup nove indukcijske talilne peči, avtomatizacijo oddelka talilnice in talilnice in čistilnice ter izboljšavo oziroma optimizacijo logističnih procesov v podjetju, so pojasnili na ministrstvu

Vrednost vse naložbe je nekaj več kot 24,7 milijona evrov brez DDV.

biznis poslovno podjetje
Novice Spletna stran, kjer lahko kupite že utečena slovenska podjetja

Finančna sredstva tudi za zdravstvo in medicinsko opremo

Soboški proizvajalec medicinske opreme in reševalnih vozil Medicop bo za projekt skladiščno razvojnega centra prejel regionalno državno pomoč 900 tisoč evrov. Podjetje bo s projektom do leta 2022 zaposlilo 23 oseb, večino ob koncu tega obdobja.

Kot so poudarili na gospodarskem ministrstvu, gre za izvozno naravnano podjetje, ki že zdaj prodaja na trg EU in tudi zunaj njega. Brez naložbe v skladiščno-razvojni center ne bi moglo obdržati in krepiti položaja na globalnem trgu, že tako visoko dodano vrednost za Slovenijo, ki je pri 49 tisoč evrih na zaposlenega, pa naj bi dvignili na 51.500 evrov.

Vrednost vse naložbe je skoraj 6,6 milijona evrov brez DDV.

inovacije
Novice To so najbolj inovativna slovenska podjetja

Kos pogače bodo vzeli v zagorski jedrni družbi

Zadnji podprti projekt je postavitev nove jedrarne družbe Termit iz Moravč, ki je vodilno slovensko podjetja za izdelavo in predelavo kremenovega peska ter izdelavo pomožnih livarskih sredstev za livarne in železarne.

Novo jedrarno bodo postavili v Zagorju in za to prejeli regionalno državno pomoč v vrednosti 600 tisoč evrov. Podjetje bo s projektom do leta 2021 zaposlilo 33 oseb, večino prihodnje leto.

Projekt zajema izgradnjo novega proizvodnega objekta, v katerega bodo postavili 16 jedrarskih strojev za proizvodnjo jeder po vročem postopku, za katerega se uporablja oplaščeni pesek, so pojasnili na ministrstvu.

Vrednost vse naložbe je 3,4 milijona evrov brez DDV.

Ne spreglejte