SiolNET. Novice Slovenija
8,87

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Slabo leto po odprtju so se nad postajo znesli vandali #foto

8,87

termometer

Železniško postajališče na Dolgem mostu
Foto: Ana Kovač

Novo železniško postajališče na Dolgem mostu v Ljubljani je bilo tarča vandalov. Ker ne gre za prvi primer mazaške akcije na železniških postajališčih, na Slovenskih železnicah razmišljajo o uvedbi videonadzora najbolj problematičnih postaj.

Slabo leto po odprtju novega postajališča v Ljubljani so neznanci z neokusnimi grafiti porisali nadstreške in krajevno tablo. Na Slovenskih železnicah (SŽ) škodo ocenjujejo na okoli 400 evrov, vandalizem pa so prijavili policiji.

Dejstvo je, da si potniki želijo urejena in čista postajališča, kjer se počutijo varno in prijetno. Tovrstna uničevanja javne lastnine bi zato lahko preprečil videonadzor, ki ga Slovenske železnice že uporabljajo na večjih postajališčih.

"Na večjih železniških postajališčih imamo nameščene sisteme tehničnega in fizičnega varovanja. V prihodnje nameravamo razmisliti tudi o videonadzoru na problematičnih postajališčih," so nam odgovorili s SŽ.

Železniško postajališče na Dolgem mostu Foto: Ana Kovač Odstranjevanja tovrstnih mazaških podvigov se na SŽ v večini primerov lotevajo z geli in paro, kar nameravajo storiti tudi tokrat.

Železniško postajališče na Dolgem mostu Foto: Ana Kovač Na omenjeni postaji je junija vstopilo in izstopilo nekaj več kot 800 potnikov z enosmerno ali povratno vozovnico s končno oziroma začetno postajo Dolgi most, pojasnjujejo na SŽ.

Poleg omenjenih na tem postajališču vstopajo in izstopajo tudi imetniki mesečnih mestnih vozovnic ali dnevnih mestnih vozovnic. "Število prepeljanih potnikov s temi vozovnicami v juniju je bilo okoli deset tisoč. Pri tem ne razpolagamo s podatki, koliko teh potnikov je vstopilo ali izstopilo na omenjenem postajališču," so še sporočili s SŽ.

Železniško postajališče na Dolgem mostu Foto: Ana Kovač

Komentarji

18

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • drugomnenje / 14.08.2019. ob 17:35 +15 - 1

  Ko razmišljamo o grafitih oz grafičnem vandalizmu se moramo zavedati povezanosti vsega. Sicer pa to ni od včeraj, vlaki SŽ so že leta vsi popackani. Pomemben krivec je šola po Gabrovem konceptu, brez kakršnekoli vzgoje. Poudarjajo se samo pravice, beseda dolžnost sploh ni več v uporabi. Pravice bi morale biti pogojene z izpolnjevanajem dolžnosti.

  +15 - 1
 • Jes / 14.08.2019. ob 16:12 +12 - 2

  Tako je to, ko starševska vzgoja pade na celi črti. Na koncu dobiš neotesane brezdelneže, ki iz dneva v dan iščejo težave.

  +12 - 2
 • DavidoffC / 14.08.2019. ob 17:30 +8 0

  Železnice zelo skrbijo za lastnino in preprečevanje vandalizma. Imamo izredno katastrofalne vlake, pografitani zunaj, usrani znotraj. Res ne bi mogli zaščititi lastnine, ki smo jo plačali državljani?

  +8 0
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin