Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 6. 2024,
16.01

Osveženo pred

2 dneva, 13 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

stavka upravna enota sindikat Robert Golob

Četrtek, 27. 6. 2024, 16.01

2 dneva, 13 ur

Sindikati upravnih enot na srečanju z Golobom zbližali stališča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13
Robert Golob, predsednik vlade | Da so na srečanju z Golobom in ministri uspeli zbližati stališča oz. se dogovoriti o nekaterih možnih rešitvah, je za STA potrdil Stankovič, ki pa o konkretnih rešitvah še ni mogel govoriti.  | Foto Jure Makovec/STA

Da so na srečanju z Golobom in ministri uspeli zbližati stališča oz. se dogovoriti o nekaterih možnih rešitvah, je za STA potrdil Stankovič, ki pa o konkretnih rešitvah še ni mogel govoriti.

Foto: Jure Makovec/STA

Premier Robert Golob se je skupaj z ministroma za finance in javno upravo srečal s predstavnikoma sindikatov zaposlenih na upravnih enotah. Govorili so o možnih rešitvah za čimprejšnje končanje stavke, po navedbah sindikatov pa jim je uspelo zbližati stališča. Od vlade pričakujejo osnutek stavkovnega sporazuma, do katerega se bodo opredelili stavkajoči.

Kot so sporočili iz kabineta predsednika vlade, se je Golob z ministrom za finance Klemnom Boštjančičem in ministrom za javno upravo Francem Propsom srečal s predsednikom Sindikata državnih organov Slovenije Frančiškom Verkom in predsednikom Sindikata delavcev Upravne enote Ljubljana Draganom Stankovičem. Tema pogovora je bila iskanje rešitev za čimprejšnje končanje stavke upravnih enot, so navedli.

Da jim je na srečanju uspelo zbližati stališča oz. se dogovoriti o nekaterih možnih rešitvah, je za STA potrdil Stankovič, ki pa o konkretnih rešitvah še ni mogel govoriti. Od vlade zdaj pričakuje osnutek stavkovnega sporazuma, ki ga bodo posredovali zaposlenim na stavkajočih upravnih enotah. Stankovič pričakuje, da se bodo zaposleni na upravnih enotah do osnutka opredelili do prihodnjega tedna, nato pa bodo vladi sporočili, ali so ga pripravljeni sprejeti ali ne.

Kot vse kaže, protestnega shoda za zdaj ne bo

Sindikati so sicer za prihodnji teden napovedali protestni shod v središču Ljubljane, a po Stankovičevih besedah za zdaj kaže, da se zanj ne bodo odločili.

Zaposleni so konec januarja tri dni stavkali na 41 od 58 upravnih enot, od 13. marca pa so na večini upravnih enot stavkali ob sredah. Zaposleni na 34 od skupno 58 upravnih enot so 15. maja začeli neprekinjeno stavko, s katero zahtevajo dvig plač za sedem plačnih razredov, izenačitev nazivov zaposlenih na enotah z nazivi na ministrstvih, uvedbo dodatka za gotovinsko poslovanje in povečanje kadrovskega načrta na določenih enotah. Po zadnjih podatkih ministrstva za javno upravo vsakodnevno stavkajo zaposleni na 23 upravnih enotah, ob sredah pa še na 14 enotah.

Stavka upravnih enot
Novice Med uporabniki upravnih enot vse več nezadovoljstva, stavkajoči pozivajo k razrešitvi ministra
Stavka upravna enota Ljubljana
Novice UE Ljubljana: "Kako dolgo pa vi že čakate v vrsti?"
DARS
Novice Napovedali so shod: "Pritiski se povečujejo do te mere, da to vpliva na varnost zaposlenih"
Ne spreglejte