Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 10. 2018,
19.33

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28

1

Natisni članek

sindikat Slovenske železnice

Ponedeljek, 22. 10. 2018, 19.33

5 let, 5 mesecev

Sindikat železničarjev izključil del članstva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28

1

Železnica | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Razprtijam v Sindikatu železničarjev Slovenije ni videti konca. Svet in predsedstvo omenjenega sindikata sta na današnjih korespondenčnih sejah iz sindikata izključila del članstva, vključno z Ibro Žilićem, ki ga je drugi del sveta sindikata prejšnji teden imenoval za zastopnika.

Svet in predsedstvo Sindikata železničarjev Slovenije sta na današnjih korespondenčnih sejah ugotovila grobo kršitev statuta sindikata in sum storitve kaznivega dejanja ponareditve uradnih listin, so v sporočilu za javnost zapisali v sindikatu. Omenjene kršitve med drugim očitajo "samooklicanemu v. d. predsednika" Ibri Žiliću.

Nova poglobitev spora v sindikatu se je pojavila prejšnji teden, ko je svet sindikata s položaja razrešil Franca Zupanca. Ta je poudaril, da razrešitve ne priznava, saj je, kot je dejal prejšnji teden na novinarski konferenci, sklep sprejel le del članov sveta sindikata.

Iz sindikata zdaj sporočajo, da so na današnjih sejah sprejeli ugotovitveni sklep, da je edini zakoniti zastopnik Zupanc, ki so ga na kongresu soglasno za predsednika izvolili aprila letos. "Vpogled v sodni register oziroma Ajpes nedvoumno potrjuje preverljivo in zakonito dejstvo, da je edini zakoniti zastopnik Sindikata železničarjev Slovenije predsednik Franc Zupanc," navajajo v sindikatu.

Silvo Berdajs, Albert Pavlič
Novice Silvo Berdajs močnejši kot kadarkoli prej, njegov največji nasprotnik obupal

Uradne listine sindikata naj bi ponaredili

Svet Sindikata železničarjev Slovenije sicer šteje 26 članov, prejšnji teden pa je sejo, potem ko so jo v sredo prekinili, na drugi lokaciji izvedlo 11 članov, torej manj kot polovica. Na njej so poleg Zupančeve razrešitve med drugim za novega zastopnika sindikata sklenili imenovati Žilića, o čemer so že obvestili vodstvo Slovenskih železnic, poskrbeli pa tudi za vpis v evidenco pri Ajpesu.

V današnjem sporočilu za javnost, pod katerim je podpisan Zupanc, so v sindikatu zapisali, da so vpis v sodni register posamezniki, nekdanji člani Sindikata železničarjev Slovenije, izvedli ob ponarejenem zapisniku seje sveta in predsedstva ter zato na podlagi ničnih sklepov.

"Ker obstaja velika verjetnost suma storitve kaznivega dejanja ponareditve uradnih listin sindikata in za lažno predstavljanje v imenu Sindikata železničarjev Slovenije ter istočasno za grobo zavajanje slovenske javnosti kot tudi zaposlenih na Slovenskih železnicah, je Sindikat železničarjev Slovenije po pooblaščeni odvetniški pisarni v sklepni fazi vložitev kazenskih ovadb zoper odgovorne osebe," so še sporočili.

Ne spreglejte