Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 12. 2023,
17.01

Osveženo pred

4 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,03

Natisni članek

plača stavka Sindikat delavcev trgovine Slovenije Engrotuš Tuš

Četrtek, 21. 12. 2023, 17.01

4 mesece, 1 teden

Sindikat Tuša zarožljal s stavko 30. decembra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,03
Andraž Mali | Sindikalist Andraž Mali je ocenil, da je ponudba vodstva Tuša korak h kompromisu, zato so še pripravljeni na pogovore. Če bodo dosegli dogovor, bodo napoved o stavki preklicali. Najtrši oreh je njihova zahteva, da se osnovna plača izenači z minimalno. | Foto STA

Sindikalist Andraž Mali je ocenil, da je ponudba vodstva Tuša korak h kompromisu, zato so še pripravljeni na pogovore. Če bodo dosegli dogovor, bodo napoved o stavki preklicali. Najtrši oreh je njihova zahteva, da se osnovna plača izenači z minimalno.

Foto: STA

Uprava Tuša je danes podjetniškemu sindikatu poslala ponudbo glede sindikalnih zahtev, ki za sindikat ni sprejemljiva, je za STA danes povedal sindikalist Andraž Mali. Sindikat bo o tem, ali bo napovedal stavko, glasoval še danes. Če bo padla odločitev za stavko, jo bo napovedal za 30. december, je dejal.

Mali je ocenil, da je ponudba vodstva Tuša korak h kompromisu, zato so še pripravljeni na pogovore. Če bodo dosegli dogovor, bodo napoved o stavki preklicali. Najtrši oreh je njihova zahteva, da se osnovna plača izenači z minimalno.

Leta 2021 ustanovljeni sindikat prav tako zahteva odpravo šikaniranja v poslovalnicah, zamenjavo poslovodij, ki po navedbah zaposlenih trpinčijo podrejene, uvedbo izobraževanja za poslovodje o varnem, zdravem in spoštljivem delovnem okolju v sodelovanju s sindikatom ter takojšnjo rešitev odprtih primerov mobinga v korist ustrahovanih delavcev.

Med zahtevami so tudi zagotovitev več delavcev na izmeno, natančen dogovor o načrtu za sistematično pridobivanje novih kadrov, vrnitev vseh odvzetih dodatkov, določitev konkretne poslovalnice in delovnega mesta, zaščita starejših delavcev in staršev majhnih otrok ter zagotovilo, da ob prenosu podjetja na novega lastnika, družbo Mercator, ne bo odpuščanj in nižanja delavskih standardov.

Trgovina Tuš
Novice Zaposleni v Tušu opozarjajo na težave
Prodaja Engrotuša
Novice Mercator je prevzel Tuš
Trgovina, trgovine, nakupovanje
Novice Sindikat zbira podporo za stavko v trgovini
Amazon
Novice Delavci stavkali v več Amazonovih logističnih centrih
Ne spreglejte