Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 7. 2011,
15.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

dodatki

Nedelja, 10. 7. 2011, 15.21

8 let

Sindikat občinskih redarjev Slovenije podpira dodatke policistom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Sindikat občinskih redarjev Slovenije podpira dodatke policistom, ki jih predvideva zakon o organiziranosti in delu v policiji.

Menijo, da so policisti temelj pravne države in prvi steber učinkovitega varnostnega sistema, "zato je absurdno in naravnost sramotno, da policisti vsakodnevno tvegajo življenja za pičlih 650 evrov" plače.

Za vrnitev dostojanstva in ugleda poklica V sindikatu tako v celoti podpirajo prizadevanja ministrstva za notranje zadeve, da se "ne glede na gospodarsko in politično krizo" uredi status policista ter se mu vrne "dostojanstvo in ugled". "Delo na terenu namreč ne pozna praznikov in nedelj, prav tako policisti v času, ko večina državljanov mirno spi, opravlja svoje delo ne glede na vremenske razmere in druge okoliščine," so zapisali v sindikatu občinskih redarjev.

Navajajo, da so policisti od vseh uniformiranih poklicev "zagotovo specifičen primer, saj so poleg prekrškovnega organa na celotnem področju prometa in javne varnosti edini, ki so poleg slovenske vojske tudi ključni dejavnik varnostnega sistema države, na katerih sloni temelj pravne varnosti in demokracije".

"Terensko delo je potrebno ovrednotiti povsem drugače" Nedopustno se jim tudi zdi, da "vlada v plačnem sistemu enači delo javnih uslužbencev na terenu z drugimi javnimi uslužbenci, saj je takšno delo tako specifično, da bi bilo pri vseh uniformiranih poklicih, ki večino dela opravljajo na terenu, potrebno spremeniti plačni sistem in nujno povsem drugače ovrednotiti terensko delo, ki zahteva svoj davek predvsem na račun zdravja in kakovosti življenja".

Vlada je konec junija potrdila besedilo zakonov, ki urejata delovanje policije - zakon o nalogah in pooblastilih policije ter zakon o organiziranosti in delu v policiji. Slednji predvideva tudi dodatke za delo v policiji, kar je sprožilo spor med ministrstvom za javno upravo, ki dodatku nasprotuje, ter ministrstvom za notranje zadeve in policijo.

Ne spreglejte