SiolNET. Novice Slovenija
0,18

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Šesterica orožje tihotapila tudi prek Slovenije

0,18

termometer

Hrvaška policija
Foto: Matej Leskovšek

Hrvaški urad za boj proti korupciji in organiziranemu kriminalu (Uskok) je uvedel preiskavo proti šestim hrvaškim državljanom zaradi zločinskega združevanja in tihotapljenja orožja. V prvi polovici letošnjega leta naj bi nabavili in prodajali večje količine strelnega orožja, ki so ga tihotapili tudi prek Slovenije.

Uskok na svoji spletni strani navaja, da je glavni osumljenec 36-letnik, ki je preostalo peterico organiziral v skupino. Ta je med januarjem in junijem letos storila več kaznivih dejanj, ki so povezana z nabavo, posedovanjem in prodajo orožja na območju Hrvaške, Slovenije, Italije in Španije. Preostali osumljenci so stari med 31 in 62 let.

Organizator skupine naj bi večkrat potoval v druge evropske države zaradi dogovarjanja o prodaji orožja. Med osumljenimi je med drugim 31-letnik, ki je orožje in strelivo prepeljal v Slovenijo. Iz Slovenije so organizirali prevoz v druge države članice EU tako, da so priskrbeli vozila in iskali ljudi, ki bi orožje in strelivo prepeljali do kupcev, so še zapisali.

Kot so dodali, je preiskovalni sodnik zahteval preiskovalni zapor za vse osumljence.

Policija slika Novice V Kresnicah več prijetih zaradi organiziranega kriminala

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin