SiolNET. Novice Slovenija
3,16

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Kresnicah več prijetih zaradi organiziranega kriminala

3,16

termometer

Policija slika
Foto: Ana Kovač

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada so danes ob 6. uri s kriminalisti in policisti več policijskih uprav začeli zaključne aktivnosti v obsežni mednarodni kriminalistični preiskavi kaznivih dejanj s področja organizirane kriminalitete. Prijeli so 15 osumljencev, trenutno poteka še več hišnih preiskav.

Prijeti osumljenci so člani kriminalne združbe in izvajali kazniva dejanja tako na območju Slovenije kot v tujini. Med glavnimi osumljenci naj bi bil Ljubljančan, ki je bil zaradi goljufij pred leti že obsojen na osemletno zaporno kazen.

 Trenutno sicer še poteka več hišnih preiskav in drugih operativnih aktivnosti v smislu utemeljevanja kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa z orožjem. V zaključni akciji sodeluje približno 100 policistov, 60 kriminalistov z različnih policijskih uprav in 49 preiskovalcev NPU.

V kriminalistični preiskavi poteka tudi mednarodno policijsko sodelovanje z različnimi državami EU in Europolom. Predkazenski postopek usmerja Specializirano državno tožilstvo.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 10
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin