SiolNET. Novice Slovenija
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Sejo mandatno-volilne komisije zaradi odsotnosti Klemenčiča prekinili

1

termometer

Sejo MVK DZ, na kateri naj bi poslanci za zaprtimi vrati razpravljali o zahtevi SDS po nadzoru nad premoženjem predsednika protikorupcijske komisije Gorana Klemenčiča, so prekinili.

Za takšno potezo so se člani odločili zaradi novih gradiv in odsotnosti Klemenčiča, je pojasnila predsednica mandatno-volilne komisije DZ (MVK) komisije Sonja Ramšak (SDS).

"Zdi se mi korektno, da je gospod Klemenčič prisoten na seji in da ima možnost sodelovati na njej," je v izjavi za medije po prekinitvi seje pojasnila Ramšakova. Dodala je, da je opravičilo Klemenčiča prišlo šele po preložitvi seje, vseeno pa so jo želeli izvesti, ker so pričakovali še nekatera gradiva. "Prav je, da se člani komisije z gradivom seznanijo in lahko potem korektno odločajo, ali bomo nadaljevali s preverjanjem premoženjskega stanja gospoda Klemenčiča ali ne," je dodala Ramšakova.

"vse izhaja iz uradnih evidenc" Kar se tiče novih gradiv predsednica komisije pojasnjuje, da "vse izhaja iz uradnih evidenc". O zahtevi za ustavno presojo zakona o integriteti in preprečevanju korupcije s strani SDS pa je Ramšakova menila, da je prav, da se najprej preveri, ali je zakon ustaven ter se šele nato nadaljuje z določenimi postopki. Poudarila je še, da se je v poročilu protikorupcijske komisije o premoženjskem stanju predsednikov pokazalo, da so v zakonu določene nejasnosti.

Da sam nima nobenih težav s preverjanjem premoženja Klemenčiča, "če zakonodaja veleva, da to naredimo", je zagotovil poslanec SD Matjaž Han. "Je pa treba speljati celoten postopek, najmanj je, da pride Klemenčič na komisijo in odgovori na vprašanja predsednice in članov," je poudaril. Drugačnega mnenja pa je bil glede ustavne presoje zakona. "Tu gre za politične igre," je menil in dodal, da je treba biti glede tega zelo previden.

Jani Möderndorfer iz PS pa je, kar se tiče nadzora nad premoženjem Klemenčiča, menil, da je vse skupaj "čudno".

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin