Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 6. 2024,
10.32

Osveženo pred

6 dni, 22 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,24

Natisni članek

Telemach Jurij Krč Tomislav Čizmić T-2 SDH

Četrtek, 20. 6. 2024, 10.32

6 dni, 22 ur

Jurij Krč o usodi T-2: Stečaj ni več grožnja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,24
Jurij Krč Tomislav Čizmić | Današnji narok za začetek stečajnega postopka T-2 na ljubljanskem sodišču še ni preklican. Za medije sta izjavo dala Jurij Krč in predsednik uprave Telemacha Tomislav Čizmić. | Foto I. H.

Današnji narok za začetek stečajnega postopka T-2 na ljubljanskem sodišču še ni preklican. Za medije sta izjavo dala Jurij Krč in predsednik uprave Telemacha Tomislav Čizmić.

Foto: I. H.

Slovenski državni holding (SDH), telekomunikacijski operater T-2 in Telemach so danes zjutraj dosegli dogovor o plačilu dolga. Zato so na ljubljanskem okrožnem sodišču za danes razpisan narok za začetek stečajnega postopka T-2 preložili na 20. avgust. "Stečaj ni več grožnja in ga bolj ali manj zaključujemo," je pred sodiščem dejal prokurist in lastnik T-2 Jurij Krč.

"Zelo smo zadovoljni, da so narok preložili na 20. avgust. Tako smo pridobili čas, da se lahko dogovorimo in zaključimo tisto, kar smo začeli," je danes po odločitvi pristojnega sodišča, da zaradi dogovora T-2, SDH in Telemacha preložijo obravnavo na 20. avgust, dejal prokurist in lastnik T-2 Jurij Krč. "Danes nismo nič podpisali pri notarju. Smo pa zgodaj zjutraj sklenili, da se bomo dogovorili in kako se bomo dogovorili," je pojasnil Krč in dodal: "Stečaj T-2 ni več grožnja in ga bolj ali manj zaključujemo."

"Mi imamo poslovni interes," je na vprašanje, zakaj želi prevzeti T-2, dejal predsednik uprave Telemacha Tomislav Čizmić. "Zelo pomembno je, da smo pridobili čas, da lahko dokončamo naslednje korake, ki so potrebni, da bi lahko realizirali našo transakcijo," je še dejal Čizmić, ki pa je na vsa dodatna vprašanja o poslu ni želel odgovarjati.

SDH aprila nad T-2

SDH je aprila vložil predlog za stečaj T-2. Kot so navedli ob tem, jim družba dolguje vsaj 65 milijonov evrov, in sicer iz naslova posojila bank leta 2007 v višini 120 milijonov evrov takratnima lastnikoma T-2 – holdingoma Zvon 1 in Zvon 2 – za izgradnjo optičnega omrežja.

Prokurist in lastnik T-2 Jurij Krč je medtem ves čas trdil, da SDH zlorablja institut stečaja, da bi zakril svoje napake in dosegel prodajo T-2 kot poslovne celote, ker se z zastavljenim premoženjem ne more poplačati.

T-2 v roke Telemacha

Kljub vloženi zahtevi za stečaj so med SDH in T-2 tekla pogajanja, v okviru katerih so se poskušali dogovoriti o višini dolga T-2. V torek se je nato v zgodbo vpletel Telemach, ko je sklenil pogodbo o nameravanem odkupu dobrega 98-odstotnega deleža T-2 z Garnolom, ki ga obvladuje Krč, kot večinskim lastnikom.

Po opravljenem skrbnem pregledu nameravata družbi v prihodnjih tednih podpisati pogodbo o nakupu poslovnih deležev, Telemach pa bo moral za prevzem pridobiti še soglasje varuha konkurence. V Telemachu so zagotovili, da bi ob prevzemu večinskega deleža T-2 zagotovili, da bo T-2 izpolnjeval svoje obveznosti. To po njihovih navedbah vključuje tudi obveznost do SDH. S tem bi se T-2 izognil stečaju.

Telemach naj bi se po podpisani nameri o prevzemu T-2 tudi vključil v pogajanja med SDH in T-2, ta so potekala tudi v sredo.

Za danes razpisan narok za začetek stečajnega postopka T-2 so na ljubljanskem okrožnem sodišču po informaciji o dogovoru med vpletenimi preložili na 20. avgust.

Poslovna stavba telekomunikacijskega operaterja T2. telekomunikacije
Novice Akos bo ob prevzemu T-2 dodatno spremljal trg
Poslovna stavba telekomunikacijskega operaterja T2. telekomunikacije
Novice Telemach Slovenija namerava kupiti T-2
Ne spreglejte