SiolNET. Novice Slovenija
2,43

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Šarec: problemi v kmetijstvu so rešljivi, volkov je preveč

2,43

termometer

Marjan Šarec, sejem Agra, kmetijstvo, kmetovanje
Marjan Šarec ob odprtju mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma Agra. Foto: STA

Predsednik vlade Marjan Šarec je v Gornji Radgoni odprl sejem Agra. Dejal je, da je prireditev izrednega pomena za Slovenijo, za probleme v kmetijstvu pa je ocenil, da so vsi rešljivi, a ne čez noč. Kar zadeva problematiko zveri, pa je po njegovih besedah sogovornik vlade le sindikat, ne pa politika.

Volk Novice Po sestanku s Šarcem: "Dosegli smo napredek"

Uvodoma je Šarec dejal, da s kmetijsko ministrico prihajata s podeželja in se dobro zavedata, kaj je slovensko podeželje in kaj je slovenski kmet. Vendar pa se mora kmetijstvo po njegovih besedah usmeriti v nove izzive, v digitalizacijo, v posodobitev kmetij in v poenostavitev delovnih procesov.

Šarec: zveri je preveč

O aktualnih vprašanjih zveri, ki napadajo rejne živali, se Marjan Šarecstrinja, da je populacija medvedov in volkov prevelika, a da jo je treba najprej spraviti na sprejemljivo število, potem "pa se bomo pogovarjati tudi o sobivanju, vendar na tistih območjih, kjer je to možno".

"Ne moremo pa pristati na to, da nam bodo danes tisti, ki so nekoč bili v nekih strankah, jih zavozili, danes bi se pa spet na plečih kmeta, ministrov in predsednika vlade vzpenjali nazaj v slovensko politiko. To pa ne," je ošvrknil zadnje delovanje SLS in njenega predsednika Marjana Podobnika na tem področju.

Zveri, volkovi, protest, Velike Lašče Foto: STA

Vladni sogovornik je po Šarčevih besedah Sindikat kmetov Slovenije, s katerim so vzpostavili zelo dober dialog, s kmeti pa namerava vlada sodelovati tudi v prihodnje.

"Brez politike, ampak s stroko. In vedno bomo delali za slovenskega kmeta, ker je to naša naloga. Če ne bo slovenskega kmeta, na bo slovenske hrane, posledično ne bo zdravja. In če ne bo zdravja, na koncu ne bo tudi Republike Slovenije," je poudaril premier.

Ob tem je obljubil, da bosta država in vlada podprli slovenskega kmeta, vendar pa mora tudi ta pristajati na dialog in se zavedati, da se nakopičenega v 25 letih ne da spremeniti čez noč. "Voljo in energijo za reševanje težav pa imamo, je dodal.

Marjan Šarec Novice Šarec: Obletnica priključitve Prekmurja je priložnost za njegovo uveljavitev #foto

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin