SiolNET. Novice Slovenija
0,20

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Šarčeva koalicija ostala brez šestih dodatnih državnih sekretarjev #video

0,20

termometer

Državni zbor je na današnji seji končal zakonodajni postopek predlogov sprememb zakonov o vladi in o državni upravi, ki ju je vložila skupina poslancev s prvopodpisanim Branetom Golubovićem (LMŠ). Oba zakonska predloga, ki bi skupaj omogočila zaposlitev šestih dodatnih državnih sekretarjev, sta namreč dobila rdečo luč parlamentarnega odbora za notranje zadeve.

Po besedah Zvonka Černača (SDS) so zakonska predloga zavrnili, ker razen večanja politično birokratskega dela državnega aparata in povečanja stroškov za davkoplačevalce, ki bi zaradi tega nastali, ne bi prinesla nobene dodane vrednosti.

Alenka Bratušek, Marjan Šarec Novice Koalicija ima premalo glasov za več državnih sekretarjev #video

Predlog za zaposlitev dodatnih državnih sekretarjev dobil rdečo luč

Tudi po oceni Blaža Pavlina (NSi) ni nobenega tehtnega razloga za podporo zakonskima predlogoma. Dejal je, da so se predlagatelji problemov delovanja državne uprave lotili na napačnem koncu. Za Natašo Sukič (Levica) pa je "absurdno", da so povečanje števila državnih sekretarjev na ministrstvih predlagali poslanci, in ne vlada.

Ob koncu današnje seje je državni zbor razpravljal še o predlogu odloka o ustanovitvi sveta za elektronske komunikacije, ki ga je predložil parlamentarni odbor za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo. Kot je pojasnil predsednik odbora Černač, je bil svet ustanovljen na podlagi odloka, ki ga je državni zbor sprejel leta 2010.

Rebalans proračuna: Največ sredstev za ministrstvo za delo in infrastrukturo. Video: Planet.


Marjan Šarec Novice Koalicija za več državnih sekretarjev na ministrstvih in v vladnih službah #video

Zadnja novela zakona o elektronskih komunikacijah po Černačevih besedah določa, da z dnem uveljavitve zakona odlok preneha veljati, uporablja pa se do izdaje novega odloka. "Predlog odloka tako vsebinsko sledi določbam prejšnjega odloka, z dopolnitvijo, da sedanji člani sveta za elektronske komunikacije nadaljujejo delo do poteka njihovega mandata, tako kot to določa 253. člen zakona," je dodal. O predlogu odloka o ustanovitvi sveta za elektronske komunikacije bodo poslanci glasovali v petek.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin