SiolNET. Novice Slovenija
0,37

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Sancinova nova članica odbora ZN za človekove pravice

0,37

termometer

Vasilka Sancin
Foto: Bor Slana

Na zasedanju držav pogodbenic Mednarodnega pakta o državljanskih in političnih pravicah so danes izvolili devet novih članov odbora ZN za človekove pravice. Med novoizvoljenimi člani je tudi slovenska predstavnica Vasilka Sancin, so sporočili z ministrstva za zunanje zadeve.

Kot poudarjajo na ministrstvu, izvolitev Sancinove v odbor ZN za človekove pravice pomeni pomembno priznanje njenemu strokovnemu delovanju na področju človekovih pravic in mednarodnega prava, obenem pa dodatno prispeva k mednarodnemu ugledu in prepoznavnosti Slovenije.

Vasilka Sancin je mednarodno-pravna strokovnjakinja, profesorica in avtorica številnih publikacij. Ukvarja se z mednarodnopravno ureditvijo varstva človekovih pravic in mednarodnim pravom, je še razvidno s spletne strani ministrstva.

Odbor za človekove pravice je nadzorni mehanizem spoštovanja in uveljavljanja pravic, navedenih v Mednarodnem paktu o državljanskih in političnih pravicah, med njimi so pravice do življenja, prepovedi mučenja in suženjstva, pravice do prostosti in osebne varnosti ter pravice do svobodnega izražanja. Sestavljen je iz 18 pravnih strokovnjakov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 11
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin