Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 9. 2020,
13.51

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

11

Natisni članek

begunci policija

Četrtek, 3. 9. 2020, 13.51

3 leta, 7 mesecev

S 16 tujci v vozilu pred policisti bežal od Ilirske Bistrice do Italije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

11

slovenska policija | Foto Siol.net

Foto: Siol.net

Na ilirskobistriškem so policisti v sredo zvečer poskušali ustaviti vozilo, ki je bilo vidno obteženo, a je voznik vožnjo nadaljeval. Potem ko je v Škofijah prevozil stinger, se je vozilo ustavilo šele v bližini Milj v Italiji. Tam so prijeli voznika, 21-letnega državljana Španije. V vozilu pa je bilo še 16 državljanov Eritreje.

Kot so sporočili s koprske policijske uprave, so policisti vozilo z italijanskimi registrskimi številkami opazili ob 21.30 v Jablanici. Prvič so ga poskusili ustaviti v vasi Jasen, a je voznik s pospešeno hitrostjo nadaljeval vožnjo proti Ilirski Bistrici.

Zatem so ga poskusili ustaviti še večkrat, a voznik še naprej ni upošteval znakov policistov, v Divači je obvozil stinger in zavil proti uvozu na avtocesto proti Kopru. Sledili so mu vse do Škofij, kjer so na hitri cesti znova postavili stinger. Bežeči voznik ga je tokrat prevozil, a je kljub temu z nezmanjšano hitrostjo peljal naprej proti Italiji s predrtimi pnevmatikami.

Vozilo se je ustavilo šele, ko sta mu odpadli obe desni gumi

Vozilo se je končno ustavilo nekaj minut po 22. uri v Italiji, ko sta mu odpadli obe desni gumi. Voznika, ta je pobegnil iz vozila, sta policista po 300 metrih bega ujela. Izkazalo se je, da je v vozilu še 16 državljanov Eritreje. Nadaljnji postopek pa so prevzeli italijanski varnostni organi.

Na ilirskobistriškem so sicer že popoldne v vasi Vrbovo ustavili osebni avto znamke Fiat Tipo z nemškimi registrskimi tablicami. V vozilu je bilo pet državljanov Eritreje, voznik pa je bil 28-letni državljan Sirije z urejenim prebivanjem v Nemčiji.

V kombiju prevažal 24 tujcev

V Ručetni vasi pri Črnomlju pa so policisti v sredo zvečer po obvestilu občanov prišli do kombija, iz katerega je, ko so opazili policiste, začelo bežati več oseb. Policisti so prijeli 24 tujcev iz Bangladeša, Pakistana in Afganistana, ki so v državo prišli zunaj mejnih prehodov. Voznika kombija še iščejo. Postopki s tujci pa še niso končani.

Ne spreglejte